DR vender op og ned på Grand Prix-postkort

De traditionelle postkort i Det Internationale Melodi Grand Prix har fået sparket. I stedet skal vi tættere på deltagerne, fortæller DRs showansvarlige, Jan Lagermand Lundme.

(© Eurovision.tv / TVE)

Inden hvert land indtager den store scene til Det Internationale Melodi Grand Prix er der tradition for at vise en lille film. Typisk én med bjerge, dale, bølgende marker, idylliske havne og smilende ansigter. Men den slags film har fået sparket til Eurovision 2014 i København. I stedet vil DR i de såkaldte postkort fokusere på hvert lands deltager.

Den opgave har DR valgt at løfte i samarbejde med filmselskabet Treshow, og optagelserne går i gang i starten af februar.

Det afslører Jan Lagermand Lundme, DRs showansvarlige for Grand Prix'et.

Vi skal tættere på

Han løfter samtidig sløret for ambitionerne bag dette års postkort:

- Vi vil tættere på deltagerne. Man skal som seer sidde tilbage med en oplevelse af, at man kender den artist, der står på scenen, fortæller Jan Lagermand Lundme, DRs showansvarlige for Grand Prix'et.

Landene har i forbindelse med postkortene fået til opgave at skabe deres flag ud fra et hvilket som helst materiale, og med landets artist i centrum for videoen. DR og EBU er så behjælpelige med idékataloger, og man filmer seancen og fremstiller den endelige video.

Danmark skal ikke vises i postkort

- Vi tror, at man på denne måde kan man sige meget mere, end man ellers ville kunne, uddyber Jan Lagermand Lundme.

DR går dermed helt nye veje med de små film, der i mange år har fungeret som en slags mini-turistfilm for værtsnationen. Han lover dog, at Danmark nok skal blive vist frem fra sin bedste side under showet:

- Vi viser Danmark frem på en anden måde end gennem postkortene. Vi skal vise vores idéer, vise at vi er innovative, og at vi tager imod hele Europa. Vi vil rykke konkurrencen i en mere moderne retning, forklarer Jan Lagermand Lundme.

Postkort skal skabes i lyst

Der er afsat 8 timer til at filme med hvert land, og mens landets flag på forskellig vis skabes i denne intense filmeproces, vil man få de forskellige sider af landets deltager at se.

Det er vigtigt for showchefen, at postkortet bliver skabt i lyst, og at landets artist synes, det er sjovt at lave.

- Succeskriteriet for postkortene er, at hvert enkelt land føler, at de og deres artist er repræsenteret på den bedst tænkelige måde. Hvis man som seer bagefter føler, at man kender lidt mere til landet og dets artist, er vi lykkedes med vores mission, uddyber Jan Lagermand Lundme.

Facebook
Twitter