Drama under pointuddelingen i Grand Prix: Tv-vært sprænger en bombe

Den israelske pointudgiver kom med noget af en udmelding, før han afgav Israels point i dette års Grand Prix-finale.

Israel sendte i år sangeren Imri og sangen 'I Feel Alive'. De endte på en samlet 23. plads. (© EBU)

- Det her er IBA Channel 1 fra Jerusalem. I de sidste 44 år har Israel deltaget i Eurovision Song Contest. Vi har vundet tre gange med 'A-Bi-Ni-Bi', 'Hallelujah' og 'Diva'. Men i aften er vores sidste aften.

Det var lidt af en bombe, den israelske pointudgiver sprængte, da de ukrainske værter i går stillede om til Israel for at modtage deres point ved årets Eurovision-finale.

Grunden til Israels farvel er, at deres tv-selskab IBA - Israel Broadcasting Authority - få dage forinden blev lukket ned af den israelske regering, som mente at tv-selskabet var blevet for bureaukratisk og for dyr. IBA kan sammenlignes med engelske BBC og Danmarks Radio.

På vegne af alle os her i IBA vil sige jeg tak til Europa for alle de magiske øjeblikke.

Israelsk pointudgiver

'Tak Europa'

- Så på vegne af alle os her i IBA vil sige jeg tak til Europa for alle de magiske øjeblikke, sagde den israelske pointudgiver med en trist mine.

Men selvom Israel i går sagde farvel, så tror Johann Sørensen, der er formand for den danske Grand Prix-klub, at vi allerede næste år vil se Israel på Eurovision-scenen igen.

Israel's IMRI performs the song "I Feel Alive" during the Eurovision Song Contest 2017 Grand Final at the International Exhibition Centre in Kiev, Ukraine, May 13, 2017. (Foto: GLEB GARANICH © (c) Scanpix)

- Eurovision betyder rigtig meget for Israel, og der er rigtig mange fans fra Israel, som hvert år er med til Eurovision, siger han og fortsætter:

- Det virker som om, at der er en rigtig stor passion for det blandt de israelske fans. De er ekstremt passionerede omkring Eurovision og følger det intenst. De har været med i rigtig mange år, og de er en meget vigtig og integreret del af Eurovision.

Også den danske Eurovision-kommentator, Ole Tøpholm, var hurtig til at kommentere på Israels udmelding på direkte tv:

- Mon ikke tv-rettighederne kan overtages af en anden tv-station i Israel. Lad os nu se, om Israel ikke kommer med igen, lød det lørdag aften fra kommentatoren.

På gensyn

Israel kan også sagtens få lov deltage næste år. Det kræver bare, at en anden israelsk tv-udbyder bliver medlem af EBU, som afholder Eurovision.

Ifølge Johann Sørensen er der allerede rygter om, at en anden tv-udbyder er i spil. De har dog ikke en nyhedsafdeling, som EBU kræver af sine medlemmer. Dette tror han dog, at Israel får løst inden næste års Eurovision:

Israelske Imri på scenen under dette års Eurovision. (© EBU)

- Jeg har svært ved at se, at de på en eller anden måde ikke skulle få løst den udfordring, de står med.

Og noget tyder på, at Johann Sørensen og Ole Tøpholm har ret. Som afsluttende kommentar sagde den israelske pointudgiver i går til Eurovision:

- Forhåbentlig vil vi mødes igen i fremtiden.

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: