Drastisk ændring i Grand Prix-afstemningen: Ny jury får halvdelen af magten

Som noget nyt får en jury af fem Grand Prix-fans 50 af stemmerne i begge afstemningsrunder. Mød dem her.

Lighthouse X vandt Melodi Grand Prix sidste år. Hvem der skal gøre overtage stafetten, er op til seerne og en ny magtfuld fanjury på fem personer. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Når Melodi Grand Prix ruller over skærmen nu på lørdag, bliver det med en banebrydende ændring i måden, den endelige vinder skal vælges på.

Fem helt almindelige danskere udgør nemlig årets jury, som sidder på 50 procent af stemmerne. Ikke bare i den indledende runde, hvor der kan stemmes på alle ti sange, men også i finalerunden, hvor tre sange deltager.

Resten af Danmark afgiver den anden halvdel af stemmerne i begge afstemningsrunder. Det kan man gøre pr. sms og med DR Grand Prix-appen.

Har styr på alle detaljer

De fem danskere er alle kæmpefans af Eurovision Song Contest og ser popkonkurrencen som musikkens svar på VM og OL og som en vigtig begivenhed, der kan samle danskerne og skabe national stolthed.

Det fortæller DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- De her fem er valgt, fordi de simpelthen er eksperter i Eurovision Song Contest og ikke blot dansk Melodi Grand Prix. De har interesseret sig for Eurovision i mange, mange år og dyrker det, som om det snarere er en livsstil frem for bare en hobby. De ved utroligt meget om Eurovision, og gennem årene har de analyseret i detaljer, hvad der virker og ikke virker, siger Jan Lagermand Lundme og tilføjer:

- At disse fem kompetente mennesker sammen med danskerne skal vælge en vinder, giver os det bedste grundlag for igen at komme i finalen i Eurovision.

Melodi Grand Prix sendes fra Jyske Bank Boxen nu på lørdag 25. februar klokken 20 på DR1 med Annette Heick og Johannes Nymark som værter.

Mød juryen her.

Melodi Grand Prix-juryen 2017: Mogens Dalsgaard Myklebust, Mette Thorning Svendsen, Peter Hansen, Morten Kaiser og Søren Toft. (Foto: Privatfotos)

Mogens Dalsgaard Myklebust, 43 år

Yndlings Eurovision-sang: Serbien-Montenegro 2004, 'Lane Moje'. Eurovision-cv: Har rejst til seks Eurovision-shows og har desuden været til utallige nationale finaler i Sverige. Har været medlem af den danske Grand Prix-fanklub i 25 år.

Mette Thorning Svendsen, 46 år

Yndlings Eurovision-sang: Danmark 1989, 'Vi maler byen rød'. Eurovision-cv: Har rejst til fem Eurovision-shows og har desuden været til flere nationale finaler i Sverige. Har tidligere været redaktør på Grand Prix-fanklubbens medlemsblad.

Peter Hansen, 29 år

Yndlings Eurovision-sang: Estland 2000, 'Once in a Lifetime'. Eurovision-cv: Har rejst til tre Eurovision-shows og har desuden været til utallige nationale finaler i Sverige, Island og Estland.

Morten Kaiser, 26 år

Yndlings Eurovision-sang: Sverige 2012, 'Euphoria'. Eurovision-cv: Har rejst til tre Eurovision-shows og ét Junior Eurovision og har desuden været til flere nationale finaler i Sverige.

Søren Toft, 42 år

Yndlings Eurovision-sang: Spanien 1995, 'Vuelve Conmigo' Eurovision-cv: Har rejst til Eurovision 11 gange og har desuden været til utallige nationale finaler i Sverige. Har været medlem af den danske Grand Prix-fanklub i 16 år.

FacebookTwitter