Drømmehold vil sikre dansk Grand Prix-sejr

- Vi skal sende et nummer af sted til Oslo, der kan vinde! Sådan lyder det fra det fire mand store drømmehold, som står bag Dansk Melodi Grand Prix 2010.

En skarp vært, en feteret popstjerne, en tv-legende og en erfaren popsnedker. Det er drømmeholdet, der skal lede Danmark til sejr i det internationale Melodi Grand Prix i Oslo 2010.

Planen er klar: Tv-værten Felix Smith og sangerinden Julie Berthelsen leder missionen, når Danmark skal finde sin vindersang i Gigantium i Aalborg 6. februar. Og det hårdtslående værtsteam bakkes op af to "skytsengle" i form af Jørgen de Mylius og Keld Heick. Begge vil de til enhver tid kunne levere en uvurderlig indsigt i de taktiske, musikalske og statistiske overvejelser, der skal til for at gå hele vejen til sejren.

DR's mål for Grand Prix'et er ufravigeligt.

- Vi skal sende et nummer af sted til Oslo, der kan vinde. Derfor er linjen lagt: Kun det bedste er godt nok til at komme i betragtning til at repræsentere Danmark, lyder det i en pressemeddelelse.

Barnedrøm at være Grand Prix-vært

For Julie Berthelsen er det en drøm der gå i opfyldelse at blive Grand Prix-vært.

- Jeg har fået tilbuddet en gang før, men der havde jeg ikke mulighed og tid til det. Da Felix så ringede til mig for at høre, om det kunne lade sig gøre den her gang, så var det lige et hurtigt kig i kalenderen og et "ja tak!" Det er jo ikke er en hvilken som helst slags tv, det er altså Dansk Melodi Grand Prix. Det har altid været en barnedrøm at være med, og det føles helt rigtigt, at det er netop som tv-værtinde, siger Julie til dr.dk/grandprix.

Julie, som brød igennem i Popstars på TV2 i 2002 og siden har udsendt fire soloalbums, betegner sig selv som "gigantisk fan" af Melodi Grand Prix.

- Lige siden, jeg var helt lille, var det noget, der altid skulle ses med hele familien, og vi lavede vores egne stemmesedler og havde vores egne favoritter. Det er faktisk noget, vi altid har holdt fast i. Grand Prix er en stor fest, det er glade dage, det er legendarisk, det er traditionelt og det er meget specielt, siger hun.

"Et kæmpe kæmpe show"

Julies medvært Felix Smith er kendt fra P3 og fra Talent på DR1, og så er det anden gang, han skal være Grand Prix-vært - en opgave, han glæder sig meget til.

- Nu er det noget med at bruge de erfaringer, vi fik sidste år, og prøve at omsætte dem til et endnu bedre show i år. Jeg glæder mig til at se, om vi endnu en gang kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Og jeg glæder mig til at se, om Aalborg er i Melodi Grand Prix-humør, siger han til dr.dk/grandprix.

Og både publikum i salen og seerne foran tv-skærmene kan godt skrue forventningerne i vejret til Dansk Melodi Grand Prix 2010, lover Felix Smith.

- Vi har lidt en arv at løfte fra sidste gang. Der var 1,7 mio., som syntes, det var en rigtig sjov oplevelse, og mindst lige så mange skal synes, det er skægt denne gang. Vi har virkelig lagt os i selen for, at man får noget, der er ekstraordinært. Det bliver et kæmpe kæmpe show!

Se videointerviews med Felix og Julie her på siden og klik dig videre og se interviews med Keld Heick og Jørgen de Mylius.Billetterne til Dansk Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg 6. februar er sat til salg og kan købes på billetnet.dk

 • Onsdag eftermiddag i studie 3 i Koncerthuset. Optagelserne er i gang til tv-trailerne for Dansk Melodi Grand Prix 2010. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Grand Prix-værten Felix Smith er klar til dagens optagelser. Han skal bare lige klædes om. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Her er tøjet, som de to Grand Prix-værter Felix Smith og Julie Berthelsen skal have på. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Julies ualmindeligt høje hæle. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Det har altid været en eller barnedrøm at være med i Dansk Melodi Grand Prix, og det føles helt rigtigt, at det er netop som tv-værtinde, siger Julie. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Julie ligner en ren James Bond-babe. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Felix Smith er kendt som vært på P3 og for Talent på DR1. Og så var han også vært for Dansk Melodi Grand Prix sammen med selveste Birthe Kjær. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Birthe er jo Birthe og absolut legendarisk inden for Dansk Melodi Grand Prix og dansk musik i det hele taget, så der er selvfølgelig lidt at leve op til, fortæller Julie. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Julie Berthelsen er opvokset i Grønland. Hun har sunget hele livet og slog, da hun i 2002 var med i TV 2's talentkonkurrence Popstars, hvor hun blev nr. 2. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Julie hittede stort med sin første single 'Every Little Part of Me', og hendes første album, 'Home', tilbragte hele 30 uger på hitlisten. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Julie har udgivet frie albums indtil nu: 'Home' fra 2003, 'Julie' fra 2004, 'Asasara' fra 2007 og senste 'Lige Nu' fra 2009. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Felix er så dejlig åben. Han er loose, og det er befriende, for det gør, at jeg ikke bliver tante spids, siger Julie om sin medvært. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Julie er sindssyg professionel, fordi hun er så dedikeret. Jeg elsker, når folk er 100% til stede i det de laver, og det er Julie, siger Felix. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Holdet følger med bag kameraet, mens Felix og Julie poserer. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Susan har styr på værternes hår og makeup. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Igen ringere end Keld Heick er med som en slags "skytsånd" sammen med Jørgen de Mylius. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Vi skal holde lidt øje med de unge mennesker, at de nu også gør det ordentligt og holde øje med, at der ikke er nogen, der laver skæg med vores Grand Prix - det skal være sjovt på den rigtige måde, siger Keld Heick. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Keld Heick har skrevet 31 sange, der er gået til finalen i Dansk melodi Grand Prix - og hele 9 vindersange! (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Hele Danmarks Mr. Grand Prix, Jørgen de Mylius, er også tilbage. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Jørgen har været vært for Dansk Melodi Grand Prix ikke mindre end 11 gange og har været kommentator på det internationale Melodi Grand Prix 24 gange. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Grand Prix har altid ligget mit hjerte nær. Jeg har skrevet en hel bog om Melodi Grand Prix, og jeg var faktisk dommer og med i den internationale jury så langt tilbage som 1964, fortæller Jørgen de Mylius. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Jeg håber, at det bliver et fantastisk show i Aalborg, siger Jørgen. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Fotografen Bjarne viser sine billeder til en interesseret Jørgen de Mylius. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Felix' jakke er strammet sammen med sikkerhedsnåle, men det ser man ikke i tv-trailerne og på pressebillederne... (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • - Vi har lidt en arv at løfte fra sidste år. Der var 1,7 mio., som syntes, det var en rigtig sjov oplevelse, og der vil vi gerne have, at mindst lige så mange synes, det er skægt i år. Vi har virkelig lagt os i selen for, at man får noget, der er ekstraordinært i år. Det bliver et kæmpe kæmpe show, siger Felix. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Felix og Julie flankeret af Dansk Melodi Grand Prix' "grand old men", Jørgen og Keld. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Felix' hår bliver pjusket på den helt rigtige måde. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Lyset bliver sat til de aller sidste optagelser. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • The Dream Team er samlet. (Foto: Søren Bygbjerg © DR)
 • Og her er resultatet af dagens anstregelser: Det superflotte foto af de to værter og deres skytsengle. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)
1 / 30
Facebook
Twitter