Du vælger, hvem der skal i finalen: Hør årets første Grand Prix-sange

I år er der en helt ny semifinale i Dansk Melodi Grand Prix 2020, hvor du kan stemme din favoritsang i finalen.

Her er de; de ni finalister, der deltager i årets - spritnye - semifinale i Dansk Melodi Grand Prix 2020. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Opdateret: Afstemningen i semifinalen sluttede den 24. januar klokken 12:00.

Som noget helt nyt kan du i år være med til at vælge nogle af de sange, der skal dyste om trofæet, når Dansk Melodi Grand Prix 2020 ruller over skærmen lørdag 7. marts.

I år har DR nemlig valgt at udvide årets Grand Prix med en helt ny semifinale på radio og nettet, hvor DR's brugere kan være med til at sende tre semifinalesange videre til den store Grand Prix-finale, der bliver sendt direkte fra Royal Arena i København.

I semifinalen dyster ni kunstnere og sange om en plads i finalen, og i denne uge kan du gennem en afstemning her på dr.dk være med til at sende netop din favorit videre til finalen.

Sangene i semifinalen er udvalgt i samarbejde med en distriktsjury i DR's ni P4-distrikter. Distrikterne og sangene er herefter kogt ned i tre grupper med tre sange i hver - men danskerne kan kun sende én sang fra hver gruppe videre til årets Grand Prix-finale.

Når vinderne af afstemningen er fundet, vil DR's distriktsjury uddele to wildcards blandt de resterende seks sange, der ikke gik videre fra afstemningen.

Således går i alt fem sange videre fra semifinalen: Tre udvalgt af brugerne på dr.dk samt to wildcards udvalgt af DR's distriktsjury.

De fem sange slutter sig til de fem - fortsat hemmelige - sange, der i forvejen er blevet tildelt en plads i årets Grand Prix-finale.

Startfeltet i finalen 7. marts kommer dermed op på i alt ti sange.

Nye talenter og velkendte ansigter i semifinalen

Blandt deltagerne i årets semifinale er der både helt nye bekendtskaber og navne, som måske vækker genklang hos en del.

Du kan se alle de ni semifinalister i galleriet her, hvor de også fortæller om deres Grand Prix-bidrag:

  • Jamie Talbot - 'Bye Bye Heaven': ’Bye Bye Heaven’ er en meget ligetil popsang, der fungerer supergodt til radio. Den handler om kærlighed, og om hvordan man nogle gange har livet planlagt, men må overgive sig til fristelsen, fordi man ikke kan lade være, siger Jamie Talbot, der i 2018 fik en andenplads i 'X Factor'. (Foto: © pressefoto)
  • Kenny Duerlund - 'Forget It All': - Vi har alle sammen noget i rygsækken, som vi har slået os på. Noget, der hæmmer og begrænser os. Nogle gange møder man et menneske, der får én til at glemme alt og nulstille det hele, hvilket kan være meget sundt. Derfor er ’Forget It All’ en sang, alle kan relatere til, og så er det en organisk og moderne popsang, der stiger i intensitet fra start til slut med masser af popelementer, som jeg synes fungerer virkelig godt, siger Kenny Duerlund. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
  • Nick Jones - '2 AM': - Vi har alle prøvet at ligge om natten og tænke på, at den, vi er vilde med, er sammen med en anden. Dén form for ulykkelig kærlighed har vi lavet en tempofyldt og moderne popsang om. Og så er det en form for genrehybrid, der begynder som countrypop og udvikler sig til reggaeton, siger Nick Jones om sit bidrag '2 AM'.
  • SamSara - 'For You'; - Vi har lavet en god popsang med en form for houseoverbygning, og selvom det ikke er en udtalt klimaaktivistisk sang, handler den om at kæmpe for det, man holder af, og vi kæmper for hinanden, når vi kæmper for jorden, siger Samsara, der i civil går under navnet Sara Amalie Gerup. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
  • Søren Okholm - 'Impossible Dreamers': - Sangen handler om at turde drømme og håbe, selvom det ser svært ud, og at man også skal huske at hjælpe andre med deres drømme. Det er en guitarbaseret popsang, der trækker tråde til både det elektroniske og folk-genren. Og så er det en krævende sang med masser af tekst, der ofte skifter register, siger Søren Okholm om sit Grand Prix-bud. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
  • Ben & Tan - 'Yes': - 'Yes’ er en folk-pop sang, der giver en dejlig følelse af at løbe ned af en bakke med 100 kilometer i timen og skrige med en guitar i baggrunden. Den handler om, at man skal være åben overfor kærligheden og ikke afvise den, fordi det ikke lige passer ind i livsplanerne, og at det måske kommer til at gøre ondt. For det kan man også lære noget af, siger Ben & Tan, som begge deltog i sidste sæson af 'X Factor'. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
  • Emil - 'Ville ønske jeg havde kendt dig': - Sangen handler om min farfar, som jeg aldrig har mødt, men har fået masser af historier om – især når vi har besøgt deres sommerhus i Thy, hvor vi også indspillede sangen. Det er dejligt at deltage med en meget personlig sang, og jeg er stolt af, at den er på dansk, siger Emil om sin Grand Prix-sang. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
  • Sander Sanchez - 'Screens': - 'Screens’ handler om den tendens, vi alle har til at leve i vores egen lille boble med en skærm foran os. Vi isolerer os fra omverdenen, og med sangen vil jeg gerne sige: "Spræng boblen og se hinanden i øjnene. Lev ikke gennem skærmen", siger 23-årige Sander Sanchez om sit Grand Prix-bidrag ’Screens’. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
  • Mie Lou - 'We Could Be So Beautiful'. - Det er en kærlighedssang, der handler om at stole på hinanden, og at din partner altid er der for dig i gode og hårde tider. Jeg glæder mig meget til at høre, hvad hele Danmark synes om den, siger 24-årige MieLou om sin storladne ballade. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
1 / 9

Hvem er din favorit? Deltag i afstemningen på dr.dk

I afstemningen på dr.dk kan du være med til at afgøre, hvilken af de tre sange fra den gruppe, som dit hjemdistrikt er med i, der skal videre til finalen. Du kan kun deltage i afstemningen med de sange, der hører til det distrikt, du bor i.

Du finder afstemningen på forsiden af dr.dk samt på dr.dk/grandprix. I afstemningen kan du høre en lille bid af hver sang, mens du kan høre sangene i deres fulde længde lidt længere nede i artiklen.

Afstemningen kører frem til fredag 24. januar kl. 12, og du kan stemme én gang om dagen. Vinderne afsløres her på dr.dk senere samme dag.

Hør alle ni sange i fuld længde

Selvom du kun kan stemme på de sange, der er med i afstemningen i dit eget distrikt, så kan du selvfølgelig stadig høre alle de ni potentielle Grand Prix-kandidater i fuld længde lige her:

Distrikt syd: P4 Fyn, P4 Syd og P4 Trekanten

Fra venstre: Jamie Talbot, Kenny Duerlund og Nick Jones. (Foto: © Pressefoto / Agnete Schlichtkrull, DR)
Fra venstre: Jamie Talbot, Kenny Duerlund og Nick Jones.

Herunder finder du de tre sange fra distrikerne P4 Fyn, P4 Syd og P4 Trekanten, der dyster om en plads i finalen:

Jamie Talbot - 'Bye Bye Heaven'

Tekst og musik: Tom Oehler, Hampus Eurenius og Aron Blom.

Kenny Duerlund - 'Forget It All'

Tekst og musik: Henrik Tala, Mila Falls, Patrick Jean og Kenny Duerlund.

Nick Jones - '2 AM'

Tekst og musik: Jon Hällgren, Lukas Hällgren, Hampus Eurenius og George Keller.

Distrikt øst: P4 Sjælland, P4 København og P4 Bornholm

Fra venstre: SamSara, Søren Okholm og Ben & Tan. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
Fra venstre: SamSara, Søren Okholm og Ben & Tan. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Herunder finder du de tre sange fra distrikerne P4 Sjælland, P4 København og P4 Bornholm, der dyster om en plads i finalen:

SamSara - 'For You'

Tekst og musik: Lars 'Chief 1' Pedersen, Remee, Kwamie Liv og Sara Amalie Gerup.

Søren Okholm - 'Impossible Dreamers'

Tekst og musik: Tobias Stigaard Stenkjær, Peter Jantzen, Nanna Supriya Wedel og Søren Fynbo Okholm.

Ben & Tan - 'Yes'

Tekst og musik: Emil Adler Lei, Jimmy Jansson og Linnea Deb.

Distrikt nord: P4 Nordjylland, P4 Midt & Vest og P4 Østjylland

Fra venstre: Emil, Sander Sanchez og MieLou. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)
Fra venstre: Emil, Sander Sanchez og MieLou. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Herunder finder du de tre sange fra distrikerne P4 Nordjylland, P4 Midt & Vest og P4 Østjylland, der dyster om en plads i finalen:

Emil - 'Ville ønske jeg havde kendt dig'

Tekst og musik: Esben Svane, Emil Vestergaard Klausen, Gavyn Matthew Bailey og Tim Schou.

Sander Sanchez - 'Screens'

Tekst og musik: Jonas Thander, Liam Craig og Christopher Wortley.

MieLou - 'We Could Be So Beautiful'

Tekst og musik: Thomas Reil, Jeppe Reil, Bruce R. F. Smith og Eric Lumiere.

Du kan også høre alle sangene der, hvor du normalt streamer din musik.