Efter højdramatisk Eurovision-start: Bookmakerne udråber ny vinderfavorit

Der er vendt op og ned på favoritter inden lørdagens Grand Prix-finale. Cypern har nu lagt sig i spidsen.

Cyperns svar på Beyoncé, Eleni Foureira, har slået Israels hønse-klukkende feminist Netta af pinden som bookmakerfavorit. Men hun skal ikke vide sig sikker på sejr. (Foto: Rafael Marchante © Scanpix)

Med en flammende optræden ved tirsdagens Eurovision-semifinale indtog Cypern for alvor konkurrencen.

Landets repræsentant Eleni Foureira sang og dansede som gjaldt det hendes liv og strøg dermed direkte videre til lørdagens store finale med sin sang ‘Fuego’.

Og sangerinden gjorde det tilsyneladende så overbevisende, at bookmakerne ikke var sene til at udråbe hende som den nye storfavorit til at løbe med sejren på lørdag.

Dermed overhaler Cypern deres største konkurrent fra semifinalen, nemlig israelerne, som ellers har ligget i front, siden det tilbage i starten af marts blev offentliggjort, at det var Netta, der med sin feministisk hymne ‘Toy’ skulle repræsentere Israel.

Lunt i svinget ligger også Norge, der i år er repræsenteret af Alexander Rybak, der vandt Eurovision i 2009 med sangen 'Fairytale', og som også vinder frem hos bookmakerne.

Skal man tro Grand Prix-ekspert Rasmus Petersen fra websitet Eurovisionworld.com, der samler odds og statistikker fra konkurrencen, så ligger forklaringen på Cyperns fremgang i, at man nu for alvor har oplevet, hvordan sangene bliver leveret på den store scene.

- Vi vidste godt, Cypern kunne danse og bevæge sig sensuelt. Men vi vidste ikke, hun kunne synge live. Hun har lavet en masse tv-shows men altid sunget playback, siger han og fortsætter:

- Og så fungerer nummeret bare skidegodt, fordi det er forholdvist simpelt. Israels bidrag vil til sammenligning måske lidt for meget og bliver måske lidt rodet på scenen ligesom med Italiens gorilla sidste år, lyder forklaringen fra Rasmus Petersen.

DRs kommentator tror ikke på sejr til Israel

Forklaringen om, at den spændstige, cypriotiske optræden er årsag til landets nyfundne topplacering hos bookmakerne, kan den danske tv-kommentator på Eurovision Song Contest, Ole Tøpholm, erklære sig helt enig i.

Han har fulgt forberedelserne op mod showet i hele sidste uge, og han tror på, at Cypern kommer til at slå Israel.

- I det her felt kan vi godt begynde at afskrive en israelsk sejr. Jeg tror ikke rigtig længere på, at Israel kan hive den hjem. Jeg synes, at Cypern er stærkere end Israel. Dermed ikke sagt, at Cypern vinder. Men i opgøret mellem de to nationer virker Cypern stærkere end Israel. Det er et mere enkelt sceneshow, der går op i en højere enhed. Selvom det er to vidt forskellige sange, både show- og melodimæssigt, så fungerer det bare bedre for Cypern.

Rasmus Petersen mener ikke, man skal fæstne alt for meget lid til bookmakerne, når man prøver at forudse lørdagens vinder.

- Jeg tænker, det er en overreaktion, og at de er gået lidt amok over Cypern efter semifinalen. Jeg tror, det er en lemminge-effekt, hvor nogle bookmakere har justeret deres odds, og så følger de andre efter. Og det kan også have noget at gøre med, at hvis mange spiller på et land, så sætter bookmakerne oddsene ned af frygt for at tabe penge, lyder vurderingen fra Rasmus Petersen.

Hvordan det endelig slag kommer til at gå kan du se på lørdag ved den store finale kl. 21 på DR1 og DR TV.

Men inden da gælder det den anden semifinale, hvor den danske delegation med Rasmussen i front skal forsøge at synge sig videre i konkurrencen. Det er på torsdag kl. 21 ligeledes på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter