Efter massiv kritik: Danmarks Grand Prix-håb foretager drastisk ændring

DR og Danmarks Grand Prix-deltager, Anja, har lyttet til danskerne på de sociale medier og skifter nu Anjas scenetøj forud for næste uges Eurovision Song Contest.

Sjældent er en dansk Eurovision-deltager havnet i så massivt et stormvejr som det, årets repræsentant, Anja, havnede i tidligere på ugen.

Efter sin første prøve tirsdag måtte den 21-årige sangerinde se sig selv som værende et stort samtaleemne på de sociale medier både i Danmark og i udlandet – ene og alene på grund af sit valg af scenetøj.

En buksedragt i grønne nuancer og en ferskenfarvet top faldt nemlig langt fra i Grand Prix-fansenes smag, så da Anja lørdag havde sin anden og sidste prøve forud for næste uges shows, havde hun skiftet til den røde kjole, som hun også bar under det danske Melodi Grand Prix tidligere i år.

Kom med Anja backstage i videoen øverst og se Danmarks prøve lørdag her.

Anja har besluttet sig for at optræde i den røde Elsa Adams-kjole i næste uges Eurovision Song Contest. (Foto: © Thomas Hanses, EBU)

Stærk og selvsikker

Og det bliver også den røde kjole, designet af Elsa Adams, Anja i næste uge kommer til at vise frem foran knap 200 millioner seere verden over.

Det afslørede Anja selv på et efterfølgende pressemøde.

- Der var en utrolig negativ stemning omkring buksedragten, så vi har besluttet os for at gå med den røde kjole. Jeg er vild med buksedragten, men den passer måske ikke helt til sangen og til scenen – det sker sommetider, når man ser det hele i én sammenhæng, sagde Anja og fortsatte:

- Jeg vil gerne have et ungt udtryk på scenen, men det synes jeg stadig, at den røde kjole også har – den har en form for uskyldighed over sig, samtidig med at jeg føler mig stærk og selvsikker i den. Jeg er rigtig glad for, vi har valgt den røde kjole.

Mest drastiske ændring

Fravalget af buksedragten sker efter, at man ellers i månedsvis op til næste uges Eurovision Song Contest har arbejdet netop med det design under alle koreografiprøver, ligesom man også har bestilt lys og grafik efter buksedragtens farver.

Derfor tøver DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, da heller ikke med at kalde beslutningen om at ændre scenetøjet blot fem dage inden den vigtige semifinale for "yderst drastisk".

- Det er den største, vildeste og mest drastiske ændring, jeg har været med til i mine ti år i Eurovision, siger han og uddyber:

- Siden prøven i tirsdags er folk gået rimelig bersærk rundt omkring på de sociale medier, ligesom jeg også selv har fået flere hundrede mails fra folk, der gerne ville have den røde kjole tilbage. Det har virkelig betydet noget, at folk har ment noget og skrevet til os, og nu har vi altså valgt at lytte til folket.

Den omdiskuterede buksedragt (tv.) er droppet til fordel for den røde kjole (th.) (Foto: © Andres Putting/Thomas Hanses, EBU)

Bærer sangen frem

Jan Lagermand Lundme understreger dog, at det altafgørende har været at vælge det tøj, Anja selv føler sig mest komfortabel i.

- Hvis Anja selv ville have buksedragten, så havde jeg gået hele vejen med den og kæmpet for den. Men hun har det også helt klart bedre med den røde selv. Det er som om, at den røde kjole på en eller anden måde bærer nummeret frem på en anden måde end buksedragten. Jeg har en fuldstændig ro inden i lige nu, siger han.

Faktisk er underholdningschefen så optimistisk efter lørdagens prøve, at han nu tror på det bedste danske Eurovision-resultat siden Emmelie de Forests sejr i 2013.

- Vi går all in og går efter en top tre!

Eurovision Song Contest afvikles tirsdag, torsdag og lørdag i den kommende uge.