Emmelie stjæler billedet ved Albaniens Grand Prix

Sangerinden Hersi snuppede sejren, men danske Emmelie fik al opmærksomheden, da der lørdag var Grand Prix-finale i Tirana.

(© RTSH)

Danske Emmelie de Forest charmerede alle, da hun lørdag aften optrådte lige inden afgørelsen i Grand Prix-finalen i den albanske hovedstad Tirana.

- Det er første gang, jeg er i Albanien, og det er en fantastisk oplevelse. Her er nogle skønne mennesker og skøn mad, nåede hun at fortælle mellem de to numre, hun sang - den aktuelle single 'Hunter & Prey' og selvfølgelig 'Only Teardrops'.

Sidstnævnte havde Morten Specht fra Copenhagen Drummers som stand-in for den oprindelige fløjtespiller, Jacob Baagøe, som ikke kunne være med på scenen.

Femte gang var lykkes gang for Hersi

Aftenens vinder blev sangerinden Herciana Matmuja, kaldet Hersi, med den smukke sang 'Zemërimi i një nate', eller på engelsk: 'One Night's Anger'. Hersi har stillet op i det albanske Grand Prix fire gange før, hun i aften kunne tage sejren, og hun dystede i år mod hele 15 andre finalister, der alle havde været gennem to semifinaler tidligere på ugen.

Hersi Matmuja skal repræsentere Albanien til Eurovision i København. (© RTSH)

Tv-seerne kunne ikke stemme. I stedet var det op til en professionel jury på syv fagfolk at vælge den rigtige vinder, som skal forsvare de rød-sorte farver i København.

Alle numrene i aftenens show var ifølge albansk tradition ledsaget af et levende orkester. Men det kommer ikke med, når Albaniens bidrag skal fremføres i B&W Hallerne til maj. Den europæiske tv-union EBU afskaffede nemlig Grand Prix-orkestret i 1999, så al musik siden har været båndet, mens vokalerne selvfølgelig er live.

Top 5 er hidtil bedste resultat

Albanien har været med i det internationale Melodi Grand Prix siden 2004. Vinderen findes ved festivalen Festivali i Këngës, som har fundet sted hvert år siden 1962!

Rona Nishliu sikrede Albanien landets hidtil bedste placering i Eurovision med balladen Suus tilbage i 2012. Den blev nr. 5 - og nr. 2 i semifinalen. (© EBU)

Landet scorede sin hidtil bedste placering i 2012, da den kosovo-albanske sangerinde Rona Nishliu blev nr. 5 i finalen - og nr. 2 i sin semifinale - med den storladne ballade 'Suus'.

I år glippede det for Albanien at komme i finalen, men det skal Hersi nu forsøge at rette op på.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter