Få timer inden Grand Prix-brag: Deltager kæmper med ondt i halsen

Saltet mad, babygråd og hovedpine udfordrer deltagerne i aftenens Melodi Grand Prix få timer inden, de skal på scenen.

De ti deltagere i årets Melodi Grand Prix. Vinderen skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Portugal i maj. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Nerverne sidder uden på tøjet, og sommerfuglene flyver rundt som gale i maverne.

Det er status hos de ti artister, der i aften fra klokken 20 skal dyste om at vinde Dansk Melodi Grand Prix 2018.

Og så er der dem, der haft helt konkrete udfordringer.

Det gælder eksempelvis Sannie.

- Jeg vågnede op i nat med ondt i halsen. Min hals var enormt tør, men jeg tror, det var fordi, jeg fik asiatisk mad i aftes, og der var måske lidt for meget salt i. Så jeg var vildt tørstig og måtte op og tage noget vand, siger Sannie med et grin og forsikrer om, at hun nok skal blive klar, når det går løs i aften.

Også den nybagte mor Ditte Marie har haft en urolig nat på grund af sin knap to måneder gamle søn, Eddie.

- Han vågnede jo i løbet af natten, og han er selvfølgelig fuldstændig ligeglad med, at der er Melodi Grand Prix. Men det er nok meget sundt, for det får også mig til at fokusere mindre på at være nervøs, siger Ditte Marie.

Bookmakerfavorit mærker presset

Den færøske søstertrio CARLSEN brugte aftenen i går på at hygge sig sammen ved at ordne øjenbryn og negle, fortæller storesøster Vanja Carlsen.

- Vi har fået fred og ro til bare at være os og hygge os sammen. Det er meget vigtigt for os, når vi skal på i aften. Jeg tror, det bliver meget overvældende at gå på scenen, siger Vanja Carlsen og tilføjer, at hun vågnede tidligt i morges med hovedpine. Men efter yderligere nogle timers søvn var den heldigvis forsvundet.

Flere nerver er der hos Rasmussen, som er begyndt at kunne mærke presset over at være bookmakernes favorit til at stikke af med sejren i aften.

- Ja, selvfølgelig mærker jeg noget pres. Folk ved jo ikke, hvad der kommer til at ske på scenen, og jeg tror, der vil være delte meninger om min optræden. Nu har jeg jo hørt de andres sange, og jeg synes, det er meget svært at vurdere, hvordan det kommer til at gå. Det ligger fuldstændig åbent!

Endelig er der Lasse Meling, som vågnede i nat og var bange for, han havde sovet over sig. Han glæder sig til at gå på scenen, men han tror, han kommer til at have det som en af karaktererne i den danske animationsfilm ’Rejsen til Saturn’.

- Lige inden, han skal flyve ud i rummet, spørger han, om han ikke kan få lov til at lægge en lort. Bare en lille en. Det er sådan, jeg kommer til at have det, når jeg skal på scenen, siger Lasse Meling med et grin.

Se Dansk Melodi Grand Prix 2018 i aften klokken 20 på DR1 og DR TV.