FAKTA Sådan foregår afstemningen til Dansk Melodi Grand Prix

Juryen og seerne sidder hver med halvdelen af magten, når vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2014 skal findes. Men hvordan bliver pointene egentlig fordelt?

(Foto: AP Graphics © AP Graphics)

Når vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2014 skal findes, har juryen og seerne lige stor indflydelse på resultatet.

Mens aftenens ti sange fremføres på scenen, stemmer således både jury og seere, og når man har det samlede resultat af den afstemning, bliver ti sange til tre - vi er således klar til finalen.

Vi får ikke detaljerne i seernes og juryens stemmer at vide i den indledende runde.

Dommerne har 30 point at dele ud

I anden afstemningsrunde er magten igen fordelt ligeligt mellem jury og seere. Når de tre sange, der er gået videre til finalen, er blevet sunget igen, skal vi have juryens dom at vide.

Her er hvert jurymedlem udstyret med pointene 1, 2 og 3. 3 point gives til sang, jurymedlemmet bedst kan lide, 2 til den næstbedste og 1 point til den tredjebedste.

De fem dommere har således i alt 30 point at gøre godt med.

Seernes point fordeles i procent

Seernes har ligeledes 30 point at uddele. Seernes point fordeles i procent - det vil altså sige, at hvis en sang for eksempel får halvdelen af alle de afgivne sms-stemmer, får den tildelt 15 point.

Man kan stadig stemme, mens juryen afgiver point. De sange, der går videre til superfinalen, beholder deres sms-koder fra den indledende afstemningsrunde.

FacebookTwitter