Fandt kærligheden midt i Eurovision-eventyret: Her er Grand Prix-vinderen Leonora i dag

21-årige Leonora havde svært ved at komme videre med musikken efter Grand Prix'et.

(© Ritzau Scanpix)

Et øjeblik.

Mere skulle der ikke til for at ændre 20-årige Leonora Colmor Jepsens tilværelse fuldkomment, da hun sidste år blev udråbt som vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2019.

For da hun med sangen 'Love Is Forever' sang sig til tops og kunne løfte Grand Prix-trofæet i jubel, betød det samtidig, at Leonora Colmor Jepsen med ét bar et stort ansvar på sine skuldre: Nu var hun Danmarks repræsentant ved Eurovision Song Contest.

Selv beskriver hun, her et år efter sejren, vinderøjeblikket som "virkelig surrealistisk".

- I det sekund, de råbte mit navn op, gik jeg fra at være én af ti deltagere til at være vinderen, der skulle repræsentere Danmark. Der lå pludselig et ansvar på mine skuldre, som jeg var nødt til at tage alvorligt, husker Leonora Colmor Jepsen tilbage.

- Jeg vidste ikke, hvad der lå forude, og hvad jeg skulle glæde mig til eller være nervøs for - men jeg vidste, at nu ville der ske alt muligt nyt.

Se eller gense det skæbnesvangre vinderøjeblik her:

To måneder efter sejren rejste Leonora Colmor Jepsen til Eurovision Song Contest i Israel, hvor hun sikrede Danmark en 12. plads i den store Eurovision-finale.

- Det var en kæmpe oplevelse at være afsted, og jeg tænker tit tilbage på turen til Israel. Alt det med at stå på scenen kan jeg faktisk ikke rigtig huske, men sammenholdet i den danske delegation, og hvor hyggeligt vi havde det, tænker jeg tit på, siger hun.

Blev kærester med Grand Prix-danser

Leonora Colmor Jepsen fik dog mere ud af Grand Prix-eventyret end blot gode minder - hun fandt også kærligheden.

I dag danner hun nemlig par med Sinan Spahi, som var én af de dansere, der var med hende på scenen under Eurovision-optrædenen.

- I starten gik vi lidt stille med det, fordi det var så nyt og også virkede lidt kliché-agtigt, når nu min sang hed 'Love Is Forever' og alt det der, siger Leonora Colmor Jepsen med et grin om romancen, der opstod nogle af de sidste dage, hun og resten af den danske delegation tilbragte i Israel.

- Det er jo vildt at deltage i Eurovision, og alle os, der var afsted, oplevede så mange ting sammen, at vi hurtigt blev rigtig tætte.

- Og da vi så kom hjem, fortsatte vi bare med at ses, siger den unge sangerinde om forholdet, der har stået på i ni måneder.

Efter Eurovision-eventyret har kæresteparret også fortsat deres professionelle samarbejde, og i december medvirkede de begge i den Michael Jackson-inspirerede danseforestilling 'Off The Wall'. Her spillede Sinan Spahi hovedrollen, mens Leonora Colmor Jepsen sang på scenen.

Leonora Colmor Jepsen og Sinan Spahi, der ses yderst til højre, danner i dag par. (Foto: Eurvoision.tv)

Arbejder videre med musikken

Leonora Colmor Jepsen har i mange år arbejdet med at skrive sine egne sange, men selvom hun har været ude at optræde med sin egen musik, efter Grand Prix-spotlyset blev slukket, så har hun endnu ikke udgivet opfølgeren til 'Love Is Forever'.

Sangerinden oplevede nemlig, at det var svært at tage det næste skridt i karrieren ovenpå Eurovision-eventyret.

- Jeg havde lidt en periode efter Eurovision, hvor det hele føltes lidt tomt, når det kom til musikken. For hvordan skulle jeg lige komme videre med mine egne, små sange, når jeg har stået på så stor en platform som Eurovision-scenen?

For at give den spirende musikkarriere en indsprøjtning af ny inspiration og erfaring, valgte Leonora Colmor Jepsen at starte på Johan Borups Højskole i København, hvor hun lige nu går på skolens musiklinje.

- Jeg valgte at starte på højskolen, fordi jeg rigtig gerne ville lære at producere min egen musik og blive endnu bedre til at skrive sange. Det lærer jeg her, fortæller Leonora Colmor Jepsen.

- Jeg har faktisk lige skrevet en sang for nylig, som, jeg selv synes, er vildt fed. Den skal ud på et tidspunkt, men hvordan og hvornår må tiden vise, siger hun.

Se - eller gense - Leonora Colmor Jepsen synge 'Love Is Forever' ved sidste års Grand Prix-brag:

Kunne - muligvis - godt finde på at deltage igen

Men selvom der er ny musik i vente, så er det ikke sikkert, at det igen bliver på Grand Prix-scenen, at den i dag 21-årige Leonora Colmor Jepsen skal fremføre sin kommende musik.

- Jeg tror måske ikke, mine egne sange vil passe så godt ind i Melodi Grand Prix, men jeg kunne muligvis godt finde på at stille op igen. Det kommer udelukkende an på sangen, så hvis sangen er god nok, så ville jeg måske gerne stille op igen, lyder det fra sangerinden.

Uanset, så bliver det i hvert fald til et gensyn med Grand Prix-scenen lørdag aften, når Leonora Colmor Jepsen gæster Dansk Melodi Grand Prix 2020. Her skal hun nemlig overrække trofæet til aftenens vinder.

- Det bliver på den ene side lidt mærkeligt, at det her år er slut, og at det nu er nogle andres tur, men det bliver også lidt rart at give stafetten videre. Det er virkelig sjovt og inspirerende at være med i Grand Prix, men jeg tror også, det er godt at komme ud på den anden side.

Leonora Colmor Jepsen skal lørdag skal overrække trofæet til vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2020. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Ritzau)
Facebook
Twitter