Folkefest i Tivoli: København koger over efter Emmelies sejr

Emmelie de Forest mødte op til et fuldkomment proppet Tivoli, der ville hylde den internationale Grand Prix-vinder.

(Foto: Jens Astrup © Scanpix)

- Emmelie, Emmelie, Emmelie.

Sådan modtager de mange fremmødte Emmelie de Forest, da tourbussen kører i stilling foran Tivolis hovedindgang. Folk står allerede stuvet sammen som konserves på paller, til trods for at regndråberne ligeså stille begynder at piple ned fra himlen igen.

Men det betyder intet for de mange Grand Prix-fans, der alle var kommet for at høre årets vindersang sunget live og for at hylde den danske vinder.

Det er ikke hver dag, at Emmelie de Forest bliver modtaget af både garder, Pierrot, Rasmus Klump og Harlekin. (Foto: Tine Heinricy © DR)

Hylder Emmelie

Næsten helt oppe ved scenen står tre piger og danser, klapper og synger med. Ifølge dem har Emmelie vundet på grund af både stemmen og sit lækre hår.

- Vi er her for at hylde Emmelie. Jeg tror, at hun vandt, fordi hun er smuk og god. Og så har hun virkeligt flot hår!, siger Matilde Engell på 13 år.

Matilde Engell på 13 (fra højre) og de to veninder Ingrid Sloth og Naja Røntved på 12 er mødt op på pladsen for at danse og hylde Emmelie. (Foto: Tine Heinricy © DR)

Andre fremmødte mener dog, at sejren skyldes den mere internationale lyd, hvilket også blev afspejlet ved pointafgivelsen lørdag aften.

- Sangen applerer virkeligt bredt, så jeg tror, at hun nok skal kunne leve på det her i nogle år. Men det er jo ikke til at vide, siger Kenneth Madsen, der desværre gik glip af finalen på grund af arbejde.

I stedet er han mødt op i Tivoli sammen med vennen Ole Mortensen, for at få en ægte Grand Prix oplevelse live på plænen. Ole Mortensen har dog allerede aftenen før fejret sejren med manér.

Kenneth Madsen (til højre) og Ole Mortensen besluttede spontant at kigge forbi Tivoli for at se, hvad der skete, når Emmelie optrådte. De er glade for at have fået live-oplevelsen med. (Foto: Tine Heinricy © DR)

København kogte

- Byen var fyldt i nat. Man kunne dårligt komme ind på barerne for mennesker. Byen livede fuldstændigt op, ligesom under gay-parade. Det var helt fantastisk, fortæller Ole Mortensen.

Samme oplevelse havde Grand Prix-fanen Anders Foxil, der er mødt op på plænen med vennen Jesper Højer. Selvom han i dag er iført et stort flag på ryggen, så er han ikke helt så tilfreds med den store folkemængde lørdag aften.

- Faktisk hadede jeg sangen til at starte med, men nu elsker jeg den. Det var en kæmpe fest i går, men det var alt for crowded. Jeg var hjemme i seng allerede klokken tre, siger han.

Anders Foxil (til højre) og Jesper Højer er klar til at feste videre natten lang. Anders med et dansk flag solidt plantet på ryggen som en kappe. (Foto: Tine Heinricy © DR)

Stor udenlandsk interesse

Venneparret oplevede især, at bybilledet blev præget af mange forskellige nationaliteter. Det skabte en helt særlig stemning.

- Vi så afstemningen på Rådhuspladsen og var faktisk overraskede over, at der var så mange fra udlandet. Vi snakkede selvfølgelig med en masse forskellige, blandt andet fra Brazilien, fortæller Jesper Højer.

Blandt de mange fremmødte finder man også de tre venner, René, Peter og Lars, som dr.dk i går mødte på Rådhuspladsen. Det er ikke blevet til meget søvn, men vennerne skulle selvfølgelig også se Emmelie optræde live.

René Reginald, Lars Mortensen og Peter Norn var igen at finde midt i Grand Prix-folkefestens midte. Humøret var næsten ligeså højt, som da dr.dk mødte mændene på Rådhuspladsen lørdag aften. (Foto: Tine Heinricy © DR)

Ved gårsdagens fest oplevede de også den internationale støtte.

- Det var den vildeste fest på pladsen i går. Vi festede og dansede hele natten og det hele kogte jo fuldstændigt over, da Emmelie vandt. Og så var det jo utroligt at se, at der var så mange nationaliteter, som også støttede den danske sang, siger René Reginald, der først kom i seng klokken halv ni i morges.

Festen skal holdes i København

Hvis man spørger de mange fremmødte er der ingen tvivl om, hvor festen skal holdes til næste år. Svaret er København.

- Festen skal helst holdes i København. Her er mere plads til en stor fest og man bliver jo også nødt til at tænke på, hvor folk skal sove henne. Jydske Bank Boxen i Herning er ikke stor nok, siger Peter Norn.

Parken var fuldkommen proppet, da Emmelie de Forest skulle hyldes på plænen i Tivoli. (Foto: Tine Heinricy © DR)

Anders Foxil er fuldkommen enig. Det ville være en katastrofe, hvis festen blev holdt i Jylland.

- Vi skal helt sikkert ind og se det, og det skal helt sikkert være i København. Jeg kan slet ikke overskue, hvis det bliver i Jylland! Det er jo i København alle festerne er, siger Anders Foxil.

Han blev, sammen med flere andre publikummer, stående med en øl i hånden og med planer om at fortsætte Grand Prix-festen i byen i aften.

FacebookTwitter