Forfest med Anders og Line Kirsten

Tag med Anders Ugilt og Line Kirsten Nikolajsen til forfest, når de varmer op til Dansk Melodi Grand Prix 2023 og i fællesskab med deres skønne gæster skal høre og tale om årets sange.

Velkommen til Forfest! Din opvarmning til Dansk Melodi Grand Prix 2023, hvor værterne Anders Ugilt og Line Kirsten Nikolajsen har samlet et festligt panel af gæster til en snak om årets sange. Derfor kan du roligt smække benene op, slå lytterbøfferne ud og gøre klar til at trække på smilebåndet, for der er lidt for i en hver smag.

Gæsterne til årets Forfest er komiker Anders Grau, skuespiller Jakob Fauerby, komiker Ane Høgsberg og radiovært på P6 BEAT Ditte Vestergaard.

Herunder finder du alle Forfest-videoerne:

Eyjaa - 'I Was Gonna Marry Him'

EYJAA er en duo bestående af de to søstre Sara og Brynja. De bor begge i Danmark, men kommer fra en baggrund, hvor begge deres forældre er islændinge, men de har boet i seks forskellige lande, taler fem forskellige sprog, og så er de langtfra de eneste børn i familien - søskendeflokken tæller nemlig hele otte børn.

Man kan dog ikke komme udenom, at de to søstre har et helt unikt bånd. Pigerne har sunget og spillet musik sammen, siden de var helt små. Det kan også tydeligt høre i deres lyd, som de beskriver som ’pop med nordisk nostalgi’, fyldt med harmonier, der fungerer som en slags magi i deres musikalske udtryk.

Se Forfest-videoen til 'I Was Gonna Marry Him' her:

Frederik Leopold - 'Stuck On You'

Den yngre generation kender helt sikkert allerede Frederik Leopold fra ”Klassen” på DR Ultra, hvor han stod bag titelsangen ”Ikke Alene”. Nu er det tid til at resten af Danmark, og forhåbentlig hele Europa, skal lære den unge talentfulde og ambitiøse musiker at kende.

Han begyndte allerede at dyrke musikken tidligt i sin barndom og har forfulgt sangglæden og spillelysten lige siden. NU er han klar i Dansk Melodi Grand Prix 2023 med en helt ny sang; ”Stuck On You”.

Se Forfest-videoen til 'Stuck On You' her:

Maia Maia - 'Beautiful Bullshit'

Maja blev bachelor fra sangskrivelinjen på Konservatoriet i sommer, men hendes musikalske rejse har allerede været flere år i udlandet. Som 20-årig flyttede hun nemlig til New York, hvor hun spillede på flere af byens store og små spillesteder på bl.a. Times Square.

Hendes store erfaring bringer hun i spil som Maia Maia, da Maja vælger at launche sig selv på ny i starten af 2022, hvor hun med power, personlighed og en stærk vokal indtager det musikalske landskab som et lyn fra en klar, orangerød himmel.

Se Forfest-videoen til 'Beautiful Bullshit' her:

Mariyah LeBerg - 'Human'

Mariyah LeBerg er tidligere DMA World-vinder med rødder i alt fra reggae til rap, punk og industrial. Hun har et utal af live-optrædener i Europa, såvel som i USA og Asien bag sig og er blevet sammenlignet med kunstnere som Robyn og Billie Eilish.

Mariyah og Chief 1 har i lang tid gået og kredset rundt om et samarbejde og sidste år blev det så til sangen “Human” skrevet i samarbejde med den norske sangskriver Nermin Harambasic. Nu står de med et track, der handler om, at vi alle bare er mennesker under overfladen, uanset hvor stor forskel vi end må tro, der er på køn, race og rang.

Se Forfest-videoen til 'Human' her:

Micky Skeel - 'Glansbillede'

Gennem mere end 20 år har Micky Skeel skrevet sange til sig selv og andre store navne i musikbranchen. Disse navne tæller bl.a. Gulddreng, Cliff Richard og Måns Zelmerlöw, der vandt det internationale Grand Prix i 2015.

I årene 2017-2019 boede Micky i Los Angeles og udgav her det engelsksprogede debutalbum “Losing Your Love”, der har rundet de 20 millioner streams. Singlen “Boy You’re Good” fra albummet gik platin i Sverige, så han har på flere parametre bevist, at han ved, hvad der skal til for at sammensætte et hit til publikum i både ind- og udland.

Se Forfest-videoen til 'Glansbillede' her:

Nicklas Sonne – 'Freedom'

Nicklas har bl.a. har været opvarmning for Metallica og Rammstein samt haft flere optrædener på nogle af Europas største metalfestivaler såsom Copenhell. Helt fra barnsben har guitaren og drømmen om at stå på scenen givet ham troen og energien til at forfølge drømmen.

Nicklas er en af dansk metals største musikalske blæksprutter, og derfor er ”Freedom” også en sang, hvor Nicklas har komponeret, skrevet, indspillet, produceret og indsunget det hele fra bunden.

Se Forfest-videoen til 'Freedom' her:

Reiley – 'Breaking My Heart'

Selvom man er født og opvokset på Færøerne, langt fra alt, kan man sagtens være godt connected med omverdenen. Reiley har allerede nået lande som Sydkorea, England, USA og ikke mindst Danmark.

Det har bl.a. resulteret i en karriere i Sydkorea, hvor han både har optrådt, lavet promotion og indspillet en single med et af landets største bands. Man kan derfor roligt sige, at Reiley er en moderne, ung mand med fingeren på den internationale ungdoms puls.

Se Forfest-videoen til 'Breaking My Heart' her:

Søren Torpegaard Lund – 'Lige her'

Søren er en meget hjemmevant sanger på den store scene med sin store erfaring fra musicalscenen, hvor han bl.a. har været med i forestillinger som “Kinky Boots” og nyligt havde hovedrollen som Tony i Det Kongelige Teaters store opsætning af ”West Side Story” i Operaen i København.

Det er også på scenen, han føler, at han kan være sig selv. Og netop det med at være sig selv, er helt essentielt for Søren, når han skal deltage i Dansk Melodi Grand Prix. Søren vil med sin optræden til dette års udgave af Dansk Melodi Grand Prix gerne fungere som en slags en katalysator for friheden til at turde være lige præcis den, man er.

Se Forfest-videoen til 'Lige her' her: