Frankrig: Alma 'Requiem'

28-årige Alma er et spritnyt bekendtskab på den franske musikscene. Hun udgav sin debutsingle sidste år, og i år er hun så blevet udvalgt af fransk tv til at repræsentere sit hjemland i Eurovision.

Hun har egentlig en grad i økonomi, men håber på at kunne leve af musikken. Ud over at synge spiller Alma også klaver.

Bonusinfo

Ifølge de officielle regler i Eurovision må en deltagende sang ikke have været fremført før 1. september året inden konkurrencen. Den regel har Alma og hendes sang 'Requiem' faktisk overtrådt, da hun allerede i januar 2015 optrådte med nummeret på en klub i Paris.

Den udgave, hun sang i for to år siden, adskilte sig tilsyneladende så markant fra den version, hun nu deltager med, at Eurovisions officielle arrangør, European Broadcasting Union (EBU), ikke har fundet grund til at diskvalificere den franske sang.

Frankrig i Eurovision Song Contest

Frankrig var et af de lande, der var med til at starte Eurovision Song Contest op i 1956 og var i løbet af konkurrencens første 20 år lidt af en stormagt. Hele fem sejre blev det til – nemlig i 1958, 1960, 1962, 1969 og i 1977.

Siden årtusindeskiftet har det dog knebet med de flotte placeringer til Frankrig, der kun har placeret sig i top 10 fire gange de seneste 17 år.

I 2014 gik det helt galt, hvor gruppen Twin Twin endte allersidst i Eurovision i København. Kun sølle to point fik deres sang 'Moustache'.

Facebook
Twitter