Fuldstændig verrückt: Millioner af tyskere sikrer dansk hitmager flot Grand Prix-sejr - igen!

Den danske sangskriver Thomas Stengaard har for andet år i træk skrevet vindersangen i det tyske Melodi Grand Prix.

Laurita Spinelli og Carlotta Truman i duoen S!sters skal repræsentere Tyskland i årets Eurovision Song Contest. Sejren kom i hus efter en nervepirrende afstemning. (Foto: BRITTA PEDERSEN © Ritzau Scanpix)

- Det er jo fuldstændig verrückt!

Sådan lyder reaktionen fra den danske sangskriver Thomas Stengaard, efter han fredag aften vandt det tyske Melodi Grand Prix, 'Unser Lied für Israel', som en af sangskriverne bag sangen 'Sister'.

Sangen, der fremføres af duoen S!sters, var på ingen måde blandt forhåndsfavoritterne og var både af flere bookmakere og eksperter spået til en sidsteplads i den tyske finale.

Men det gik altså stik modsat, og det danskskrevne bidrag skal nu repræsentere Tyskland ved Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel til maj.

En flot sejr i sig selv - men en sejr, som endda er ekstra bemærkelsesværdig for Thomas Stengaard. Det er nemlig andet år i træk, han står bag Tysklands Eurovision-bidrag.

Thomas Stengaard fik sit gennembrud med duoen The Benefits og har siden skrevet numre til blandt andre Dúné, Cisilia og Carpark North. (© PRIVATFOTO)

Således stod han også bag sidste års tyske vindersang 'You Let Me Walk Alone', der blev sunget af Michael Schulte, og som opnåede en imponerende fjerdeplads ved Eurovision - Tysklands næstbedste placering siden årtusindeskiftet.

- Jeg er meget beæret over at skulle være med i Eurovision igen. Jeg havde slet ikke troet på, det kunne lade sig gøre, og jeg har været ekstremt nervøs hele ugen, hvis jeg skal være helt ærlig.

- Der har ligget rigtig meget arbejde i det her nummer, og det har virkelig trukket tænder ud. Så at det hele lykkes, og at den så oven i købet går hen og vinder... det er den vildeste følelse, lyder det fra Thomas Stengaard, der også var en af sangskriverne på Emmelie de Forests Eurovision-vinder 'Only Teardrops' fra 2013.

Troede ikke selv på sejren

'Sister' vandt årets tyske finale efter en tæt afstemning, der dog resulterede i toppoint fra både den internationale fagjury og de millioner af tyske tv-seere, der så med.

Ikke noget, der ligefrem lå i kortene, da Thomas Stengaard stod ud af sin seng i Berlin fredag morgen.

Det ene af de to medlemmer i duoen havde nemlig kæmpet med sygdom hele ugen op til showet, og de havde således kun optrådt med playback under alle prøverne.

- Jeg havde slet ikke hørt dem synge den live, før de stod på scenen på live-tv, så jeg var meget spændt, siger Thomas Stengaard, der faktisk også havde en finger med i spillet på en af de andre sange i den tyske finale.

- Jeg havde faktisk en fornemmelse af, at det var den anden sang, jeg havde med, der måske ville kunne blande sig i toppen, hvis det var, siger han med et grin.

Lyt til Thomas Stengaards anden sang, 'Wear Your Love' med Aly Ryan, der blev nummer fire i finalen.

Flotte resultater at leve op til

Til maj er det altså tredje gang, at Thomas Stengaard får en af sine sange præsenteret for millioner af seere verden over. Og med en første- og en fjerdeplads på sit Eurovision-cv er der da også noget at leve op til, erkender han.

Men skulle det ikke gå helt så godt, som det plejer, så er der da én formildende omstændighed, siger han.

- Så er det jo altid noget, jeg er en dansker, der har skrevet for Tyskland. Så har jeg da ikke vanæret mit eget land.

Hvem der skal repræsentere Danmark i årets Eurovision Song Contest afgøres lørdag aften, når Dansk Melodi Grand Prix 2019 afholdes i Boxen i Herning. Se med på DR1 og på DR TV fra klokken 20.

Facebook
Twitter