Gense det store øjeblik: I dag for 20 år siden sikrede Brødrene Olsen Danmark historisk sejr

Mod alle odds vandt brødrene Eurovision med 'Fly on the Wings of Love'.

Hvor var du på denne dag for præcis 20 år siden?

Ja, det kan være vanskeligt at svare på sådan et spørgsmål, men der er nu en ret god chance for, at du sad plantet foran fjernsynet.

Den 13. maj 2000 var nemlig dagen, hvor Brødrene Olsen blev udråbt som vinderne af Eurovision Song Contest, og samtidig sikrede Danmark sin dengang blot anden Grand Prix-sejr nogensinde - og den første siden 1963.

I Sverige, hvor konkurrencen blev afholdt, blev brødrene hyldet med stående bifald, og i Danmark samledes danskere i sejrsrus på blandt andet Rådhuspladsen i København.

Se det gyldne vinderøjeblik i videoen øverst.

Forud for den tv-transmiterede sangdyst var de to danske brødre ikke blevet spået store vinderchancer, men i de sidste timer før showet, kravlede brødrene alligevel op ad bookmakernes liste. I sidste ende lykkedes det de to ældre herrer at banke alle modstandere af banen med nyklassikeren 'Fly on the Wings of Love', der på dansk bar titlen 'Smuk som et stjerneskud'.

- Det kom faktisk helt bag på mig (at vi ville vinde). Det var først, da der var en svensk lydteknikker, der sagde til mig, at nu skulle jeg tage mine in-ears (øresnegle) i igen, at det gik op for mig, at vi nok havde vundet. Ellers troede jeg, vi ville blive nummer to eller tre, for det havde vi jo prøvet før, så det samme skete sgu nok igen, har Niels "Noller" Olsen tidligere fortalt til DR.

Men trods manglende tiltro på egne vinderchancer så lykkedes det Jørgen og Niels "Noller" Olsen at synge sejren hjem, og vil du mærke Grand Prix-historiens vingesus, kan du lige nu på DRTV se dokumentaren '24 timer vi aldrig glemmer: Brdr. Olsen 2000', der fortæller historien om timerne før, under og efter den historiske triumf.

Se den flotte optræden, der sikrerede Danmark sejren, i fuld længde her:

Facebook
Twitter