Glamboy P står frem: Der var symbolik i Grand Prix-sangen

Glamboy P forklarer, hvad der var meningen med det hele til Dansk Melodi GRand Prix. Og så kritiserer han dem, der hånlo på Twitter.

Nogen måbede - nogen mobbede. Nogen tænkte straks på Casper & Mandrilaftalen, andre var helt blanke, da Glamboy P forrige weekend stod på scenen i Arena Fyn med Grand Prix-sangen "Right By Your Side".

For hvad lavede han egentlig med de der dansetrin. Med det der hår og med de der hvide, stillestående mannequin-dukker på scenen?

Søndag aften var Glamboy P i studiet hos Ane Cortzen i Søndag Live og forklarede, hvad der var meningen med det hele. Her gik han også til modangreb på dem, der under Dansk Melodi Grand Prix gjorde sig morsomme på hans bekostning, ikke mindst på Twitter:

- Jeg synes der er en tendens til, at folk dyrker ting, de ikke kan lide. De gør sig umage med deres ondskab. Det synes jeg er ærgerligt, sagde Glamboy P.

Du kan se hele interviewet i videoen ovenfor - hvor Glamboy P til slut bliver overrasket med DRs børnekor, der synger "Right By Your Side".

Her er de vigtigste pointer om Glamboy Ps optræden, med hans egne ord:

Om mannequinerne:

- De mennesker, der vil hjælpe dig, de kan lige så godt være statuer i den tid, du ikke selv er klar til at blive hjulpet, forklarer Glamboy P om symbolikken i de hvide mannequin-dukker på scenen.

Han har selv stået i den situation i en svær periode i sit liv, hvor han røg i konflikter og brændte "en helvedes masse broer". Nogen, der holdt af Glamboy, spurgte ham, om han mon ikke var homoseksuel. Men det afviste han dengang fuldstændig.

Glamboy P under opførelsen af "Right By Your Side" (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

Om håret:

Glamboy Ps frisure er lavet af extensions og inspireret af asiatiske frisurer - nu bare udsat for et blond, nordisk look. Noget af ideen var at symbolisere ligevægt. På Twitter var der dog én, der håbede på, at "Toupeen ryger af under vindmaskinen".

- Jeg ville da godt have undet ham at få den oplevelse i sit liv, griner Glamboy P.

Om dansen:

- Jeg vidste hvor kameraerne var, men der var ikke noget, der var planlagt af min bevægelse, forklarer Glamboy P. og uddyber senere:

- Der var masser af plot oppe i mit hoved, det var ikke bare fordi, jeg gik ind og tænkte "nu gør vi bare det".

Om at vinde:

- Det er sådan noget man tænker over når man bliver fanget af konkurrence-elementet. Det, jeg fokuserede på, var at have noget konstruktivt at spille ind med. Jeg vidste godt, jeg ville få hug nogen steder, siger Glamboy P.