Glimrende startplacering til Danmark i Eurovision

Fredag afslørede Eurovision-arrangørerne startrækkefølgen i de to semifinaler. Danske Anja har fået historisk startnummer.

21-årige Anja skal repræsentere Danmark ved årets Eurovision Song Contest i maj. Danmark har ikke været i finalen siden 2014. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

OBS! Efter Rusland har trukket sig fra Eurovision, er Danmark rykket frem i startrækkefølgen, så Anja nu skal synge som nummer 8 i sin semifinale.

Da Danmark debuterede i Eurovision Song Contest i 1957, gik Birthe Wilke og Gustav Winckler på scenen som sang nummer 9.

Og netop startnummer 9 bliver også det nummer, som årets danske Eurovision-deltager, Anja, har fået i årets anden semifinale, der finder sted i Kiev, Ukraine, torsdag den 11. maj.

Det har arrangørerne af Eurovision Song Contest, European Broadcasting Union (EBU), og ukrainsk tv offentliggjort fredag eftermiddag.

Anja skal synge sin danske vindersang, 'Where I Am', lige efter Ungarn og lige før Irland.

Et "glimrende udgangspunkt" for Danmark til at gå i finalen, mener Danmarks Eurovision-kommentator, Ole Tøpholm.

- Man skal dog ikke overfortolke startrækkefølgen, for hvis man har den rigtige sang, går man i finalen uanset hvad. Det bliver en spændende semifinale, men jeg sover helt roligt om natten – Danmark skal nok gå i finalen i år, siger Ole Tøpholm.

Bookmakerne tror på Danmark

De internationale bookmakere er da også overbeviste om, at Danmark for første gang i tre år er at finde på pointtavlen i den store finale lørdag den 13. maj.

Bookmakerne har nemlig Danmark på en 11. plads blandt alle årets 43 bidrag – det svarer til, at de tror på, at Anja scorer en tredjeplads i semifinalen efter Bulgarien og Rusland. Såfremt Rusland overhovedet ender med at deltage i årets konkurrence.

Foreløbig har værtslandet Ukraine forbudt den russiske deltager, Julia Samoylova, indrejse i landet, da hun har brudt landets lovgivning ved at optræde på den omstridte Krim-halvø i 2015.

European Broadcasting Union forsøger dog ihærdigt at finde en løsning, så Rusland kommer til at deltage i årets konkurrence, der er den 62. af slagsen.

Anja på charmetour i Europa

Anja og resten af den danske Grand Prix-delegation rejser til Kiev mandag den 1. maj og har de første prøver allerede dagen efter, den 2. maj.

Frem mod afrejsen til Ukraine venter et travlt program for det danske Grand Prix-håb.

Nu på søndag optræder hun således ved et stort arrangement for international presse og fans i London, i næste uge tager hun på et tre dages charmeoffensiv – også for den internationale presse og fans – i Tel Aviv i Israel, og lørdag i næste uge afslutter hun så sin turné rundt i Europa med en optræden i Hollands hovedstad, Amsterdam.

Se startrækkefølgen til de to semifinaler tirsdag den 9. og torsdag den 11. maj her.

Semifinale 1

1. Sverige 2. Georgien 3. Australien 4. Albanien 5. Belgien 6. Montenegro 7. Finland 8. Aserbajdsjan 9. Portugal 10. Grækenland 11. Polen 12. Moldova 13. Island 14. Tjekkiet 15. Cypern 16. Armenien 17. Slovenien 18. Letland

Semifinale 2

1. Serbien 2. Østrig 3. Rusland 4. Makedonien 5. Malta 6. Rumænien 7. Holland 8. Ungarn9. Danmark 10. Irland 11. San Marino 12. Kroatien 13. Norge 14. Schweiz 15. Hviderusland 16. Bulgarien 17. Litauen 18. Estland 19. Israel