Gordon og det indre Grand Prix-monster

Siden han var 16 år har forsøgt at komme med i Melodi Grand Prix - uden held. Gordon Kennedy fortæller om sine sange - og du kan høre dem alle sammen.

Han var bare 16 år, da han første gang sendte en sang en til Melodi Grand Prix, og siden har han 4 gange gjort forsøget. Uden held. Men skuespilleren og entertaineren Gordon Kennedy har ikke givet op endnu.

Her fortæller Gordon om alle sine Grand Prix-sange - og du kan også høre dem alle sammen her på siden.Tør du la' vær' (1984)- 'Tør Du la' vær'' er den første sang, jeg sendte ind til Grand Prix'et. Jeg boede i Brøndbyøster, og gik i 10. på Brøndbyøster Skole, som nu er en politiskole. Jeg var 16 år gammel og fik et tvillingpar (Sandra og Stine) til at hjælpe med at synge det ind. De sang nemlig i et kirkekor og så hamrende godt ud - begge to.

- Jeg var sikker på at den ville komme med! Derfor blev jeg noget skuffet over at få et afslag. Jeg har stadig original kassettebåndet med et klistermærke på, som betyder "Vi har hørt nummeret, og det var ikke godt nok" Ret ydmygende faktisk.

- Jeg brugte senere nummeret i Transit som en parodi på en Grand Prix-sang, men sangen var faktisk skrevet i fuld alvor i 1984.

Sjip Sjap (1993)

- Så gik der nogle år, hvor jeg slikkede sårene, og faktisk først i 1993 havde jeg mod på at prøve igen.

- Denne gang prøvede jeg at lytte til, hvordan man byggede et Grand Prix-nummer op og forsøgte mig med Grand Prix-stilen med den halve tone op i sidste omkvæd osv. Sangen hed "Sjip Sjap" og handlede om at savne, men at overleve på trods! Den kom heller ikke med...

- Så tog fanden ved mig, og så besluttede jeg mig for at skrive en sang igen og sende den ind et par år efter (1995). Men den fik jeg ikke sendt ind, fordi jeg selv syntes den var for dårlig! Den nåede ikke engang at få en titel, inden den blev skrottet. Jeg kunne godt mærke, at den ikke var skrevet fra hjertet.

Jeg kan ikke vente (1999)

- Det blev den næste sang skrevet i 1999. Denne gang tænkte jeg at jeg ville prøve med et moderne boyband-udtryk.

- Sangen hed 'Jeg kan ikke vente' og handlede om ulykkelig kærlighed igen. Blot denne gang var teksten rædsom, barnlig og faktisk uudholdelig at lytte til, måske fordi jeg valgte igen at synge den ind selv.

Det er en af mine største uforløste drømme at få en sang med i Melodi Grand Prix, siger Gordon Kennedy. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

Når jeg tænker på dig (2000)

- Det gjorde jeg også året efter med en sang, der kom til at hedde 'Når jeg tænker på dig', for det er en rigtig Grand Prix-titel syntes jeg. Men det var jeg ene om åbenbart, for den kom heller ikke med. Det gik op for mig, at det måske var, fordi juryen havde svært ved at se igennem, at sangstemmen lød ad helvedes til, og at arrangementerne var lavet på et sparsomt anlæg hjemme i kælderen. Eller også ER sangene bare dårlige... Det får man jo ikke at vide!

Hvis du ku (2005)

- Jeg har nærmest gjort det til en tradition, at jeg hvert år SKAL skrive en sang til Grand Prixet, for jeg vil så gerne have at det skal lykkes en dag.

- 2005 var seneste skud på stammen. Jeg skrev den sammen med min gode ven Søren Hytholm. 'Hvis du ku' er et R'n'B-nummer. Jeg synger ikke selv omkvædet på det, for jeg har skrevet det for svært til mig selv. Men - det kom heller ikke med!

- Jeg skal nok holde mig fra at synge mine egne sange, dels fordi jeg synger ad helvedes til og dels fordi jeg sender forkerte signaler, hvis jeg selv skulle optræde med dem. Man vil grine af dem, og tænk hvis det skete og det var alvorligt ment!? - Hey, der kom ideen til en ny sang til næste år!

FacebookTwitter