Grand Prix-bagmænd overrasker: Sælger Eurovision til verdens største tv-marked

Der kommer snart en amerikansk udgave af Eurovision Song Contest - måske allerede fra 2021.

Sidste års Eurovision-vinder, Netta, på scenen i første semifinale af dette års Eurovision. Fra 2021 tyder meget på, at USA også skal til at afholde Melodi Grand Prix. (Foto: SplashNews.com © Scanpix)

Eurovision Song Contest er på vej til at indtage USA.

Eller meget snart i hvert fald.

The Hollywood Reporter og flere medier skriver, at EBU (European Broadcasting Union), der hvert år arrangerer Eurovision Song Contest, har givet det svenske produktionsselskab Brain Academy licens til at skabe et Grand Prix-lignende tv-format i USA.

Man håber på, at det første nordamerikanske Grand Prix - der har fået det foreløbige navn 'American Song Contest' - vil kunne finde sted i 2021.

Administrerende og kreativ direktør i Brain Academy, Peter Settman, siger til The Hollywood Reporter, at han 'ikke kan vente' med at få lov til at introducere 'denne vidunderlige konkurrence' til det største tv-marked i verden, nemlig det amerikanske.

- Udover sportsbegivenheder er Eurovision Song Contest det største tv-show i verden; det forener et helt kontinent, og alle får lov at stemme, lyder det fra Settman.

Eurovision-chef Jon Ola Sand har også udtalt sig om de amerikanske planer:

- Som en del af EBU's overordnede ambition om at udbrede brandet er det på tide, at Grand Prix'et også kommer til USA for at nå ud til endnu flere seere, siger han.

Tirsdag aften klarede ti lande sig videre fra den første semifinale. Torsdag skal yderligere ti lande sendes videre til finalen, der finder sted lørdag. (Foto: Jack guez © Scanpix)

Er blevet skrinlagt før

Det er langt fra første gang, det har været på tale at udbrede Eurovision-konceptet til andre dele af verden.

I 2006 blev det annonceret, at den amerikanske tv-station NBC havde sikret sig rettighederne til at udvikle et amerikansk Grand Prix, og i 2017 blev en asiatisk udgave af Grand Prix'et også annonceret.

Indtil videre har der dog hverken været afholdt Melodi Grand Prix'er i USA eller Asien.

Dette års udgave af Eurovision Song Contest finder sted netop i denne uge.

Tirsdag blev første semifinale afholdt, mens danske Leonora torsdag skal forsøge at synge Danmark videre fra anden semifinale.

Den store finale finder sted på lørdag med i alt 26 deltagende lande.

Facebook
Twitter