Grand Prix-biler kører på strøm i København

De 37 Grand Prix-landes delegationer skal transporteres rundt i København i elbiler, og DR sætter også en mindre flåde af el-drevne biler på gaden til Det Internationale Melodi Grand Prix.

(© Wikimedia /Irekia´/ Mariordo - Creative Commons)

Når Grand Prix-repræsentanter fra 37 lande til maj skal transporteres, så kommer det for en dels vedkommende til at foregå uden benzin-os.

Host City Copenhagen (HCC), selskabet der sørger for Københavns værtsskab, sætter nemlig 37 el-biler til at servicere de mange delegationer på det københavnske vejnet.

- Vi vil gerne fortælle den grønne historie. Det er vigtigt for København at vise, at vi har mange grønne tiltag, fortæller HCCs Anne Dissing.

Køres af grønne ambassadører

Typen af elbiler er ikke endelig besluttet endnu.

Men der bliver 37 "grønne ambassadører" til at være chauffører i de eldrevne biler, så i princippet kan repræsentanterne for de 37 deltagerlande være ude at køre, uden at sende benzin-os ud i hovedstadens forår.

Elbilerne kommer oveni en række shuttle-busser, der kører frem og tilbage mellem B&W Hallerne og andre nøglepunkter til Det Internationale Melodi Grand Prix. Men en elbil er ikke ensbetydende med et fravalg af komfort og fart, understreger Anne Dissing:

- Der findes mange fede elbiler, siger hun til dr.dk/grandprix.

DR sætter også elbiler ind

Også DR kommer til at bruge el-biler som en del af den samlede flåde af produktionsbiler.

Pt. er det planen at indsætte op til fem eldrevne Mercedes-vogne - både til transport af varer og til transport af dansere, teknikere og andre deltagere i Eurovision Song Contest.

Kunstnerne selv - fra Armeniens Aram Mp3 til Østrigs Conchita Wurst - kommer dog ikke umiddelbart til at sidde i de miljøvenlige elbiler. De skal nemlig transporteres i bus, når de skal mellem deres hoteller, B&W Hallerne, Euroclub i Vega og til andre officielle arrangementer under Eurovision Song Contest.

Facebook
Twitter