Grand Prix-ekspert: Danmark har den bedste chance for sejr siden Emmelie

Årets danske vindersang er en 'Only Teardrops 2.0', der måske kan gå i Eurovision-vinderens fodspor. Det spår formanden for de danske Grand Prix-fans.

Rasmussen med fornavnet Jonas skal repræsentere Danmark til Eurovision Song Contest til maj. Måske kan han gå i Emmelie de Forests bare fodspor til sejrsskamlen? Formanden for de danske Grand Prix-fans er optimistisk. (© DR og Scanpix)

De danske chancer i Eurovision Song Contest blev mangedoblet lørdag aften.

Det er nemlig et nummer med stort hitpotentiale i Europa, som seere og jury har valgt, da de udpegede Rasmussen og sangen ‘Higher Ground’ som Danmarks repræsentant i den internationale popfest.

Det mener Grand Prix-ekspert og formand for klubben Melodi Grand Prix Fans, Johann Sørensen, som her analyserer showet og de danske chancer.

Hvorfor vandt Rasmussen og ‘Higher Ground’ Dansk Melodi Grand Prix?

- Rasmussen er den solist, der havde mest på hjerte og kom bedst ud over scenekanten lørdag aften. Og ‘Higher Ground’ er en sang, der sætter sig fast, og en sang som var flot visualiseret med sceneshowet.

Hvad siger Europa til den danske vindersang?

- Det er stadig tidligt at sige, men mange Grand Prix-fans i hele Europa klapper allerede i hænderne.

- På YouTube havde sangen dobbelt så mange visninger som de andre danske sange allerede inden finalen, og jeg har kun set positive kommentarer her efter sejren. De kommer fra hele Europa - og det er vigtigt, for det er ikke nok at få stemmer fra naboerne.

Sidste år blev Danmark nr. 20 i Eurovision. De tre forgående år kom vi slet ikke i finalen. Kommer vi i finalen med Rasmussen?

- Vi har den bedste chance i Eurovision siden Emmelie de Forest i 2013. Og vi har chancen for at få det bedste resultat med en mandlig solist nogensinde. Jeg tror, at Rasmussen kan slå Tommy Seebachs rekord fra 1979, hvor han blev nr. 6.

- Det er virkelig en sang, der appellerer bredt. Den har et stærkt budskab om fred og om at samle mennesker, og det er noget, som jeg tror vil vække genklang i hele Europa.

Kan man sammenligne Rasmussen med de finske monstre i Lordi, der vandt Eurovision i 2006?

- Nej, det er for meget. Jeg vil hellere sammenligne ham med Emmelie de Forest. ‘Higher Ground’ er en slags ‘Only Teardrops 2.0’ (Emmelies vindersang fra 2013, red.). Der er en fortælling med en person, der er troværdig med sit udtryk, og som jeg altså tror, at Europa vil sluge råt.

Hvad kan DR og Rasmussen gøre for at forbedre vores chancer til Eurovision?

- Sceneshowet er enormt vigtigt i Eurovision. Hvis man griber det rigtigt an, er det halvdelen af oplevelsen, og her tror jeg godt, at man kan forbedre showet mere. Det er ikke 100 procent forløst.

- 'Higher Ground' er en sang med et stort visuelt potentiale - den danner billeder i hovedet på én, når man hører den. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg tror godt, at man kan videreudvikle sceneshowet, når Rasmussen skal optræde til Eurovision i Lissabon.

- Jeg kunne godt tænke mig nogle mere varme farver på scenen. Mere ild og nogle trommer på scenen. Noget mere råt tøj. Måske skulle man gå planken ud og give ham et rigtigt vikinge-outfit på?

Hør vindersangen her:

Facebook
Twitter