Grand Prix-ekspert har høje forventninger til årets felt

Formanden for Melodigrandprixfans.dk glæder sig til mandag, hvor årets Grand Prix-deltagere bliver afsløret: ”Simpelthen fordi Danmark det seneste årti er blevet en supersværvægter”.

Mads Langer X Factor 2013
"Det kunne i den grad booste det danske Grand Prix, hvis eksempelvis Mads Langer (billedet, red.) eller Aura er en del af årets startfelt", mener Grand Prix-ekspert og fan-formand Johann Sørensen. På mandag kender vi startfeltet til Melodi Grand Prix 2015. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR (type 1))

​Årerne 2002-2006 repræsenterer et lavpunkt i nyere dansk Eurovision-historie. Her blev semifinalen ofte endestationen for Danmark. Men 2008 blev et vendepunkt, og de sidste syv år har Danmark været fast inventar i finalen.

Derfor er det berettiget at have store forventninger til den danske finale og den kommende vinder. Simpelthen fordi Danmark det seneste årti er gået fra at være en Grand Prix-letvægter til en supersværvægter.

En af de vigtigste årsager til den danske Eurovision-succes skyldes, at dygtige og etablerede sangskrivere og komponister nu for alvor sender sange ind til Grand Prix’et, og det har været med til at give et sangmæssigt kvalitetsløft, og jeg forventer at den tendens vil forsætte i år, hvor både kendte danske og udenlandske sangskrivere – forhåbentlig – vil stå bag årets 10 sange.

Afstemningen bliver mere spændende

​Det er yderst positivt, at de regionale juryer vender tilbage til konkurrencen. Det er med til at gøre afstemningen endnu mere spændende. Sidst de regionale juryer var med var i 2008 fik hele fire forskellige sange de magiske 12 point.

Så musiksmagen er nødvendigvis ikke den samme i Hirtshals, Herning, Haderslev og Hellerup.

Gang i rygtebørsen hos Her & Nu

Med hensyn til årets deltagere har der været der de seneste dage været godt gang i rygtebørsen, især hos det kulørte ugeblad Her & Nu. Onsdag offentliggjorde de en artikel på bladets hjemmeside med de angivelige navne på alle årets deltagere.

En af dem, som Her & Nu mener at vide er med i årets Grand Prix, det er den tidligere MGP-vinder Anne Gadegaard. Og også den tidligere X Factor-finalist Babou skulle ifølge bladet være med. Derudover menes X Factor-dommeren Remee igen at have en sang med i den danske finale.

DR har traditionen tro ikke bekræftet rygterne.

Grand Prix-fobi

​Personligt håber jeg, at den danske musikelite slipper berøringsangsten overfor Grand Prix’et. Desværre er der her til lands ikke en tradition for – som eksempelvis i Sverige – at sangere fra den absolutte svenske musiksuperliga står i kø for at komme med i konkurrencen.

Den massive eksponering som det svenske Grand Prix får, takket været en masse kendte deltagere, er også med til at øge svenskernes interesse for konkurrencen, hvor seertallet til finalen flere gange har været over fire millioner.

Og det kunne i den grad være med til at booste og forny det danske Grand Prix, hvis eksempelvis en Mads Langer eller Aura er en del af årets startfelt. Men det vigtigste af alt er dog, at årets deltagere stiller op med nogle sange, som er unikke og forskelligartede, og som kan suppleres med et fantastisk sceneshow.

Er dette tilfældet, så får Eurovision-finalen også dansk deltagelse igen i år. På mandag bliver vi alle heldigvis meget klogere!

Facebook
Twitter