Grand Prix-ekspert: World of Girls har statistikken på deres side

Set med statistiske briller har René Difs pigegruppe World of Girls med startnummer 10 fået den bedste startposition i finalen, mener Grand Prix-ekspert, Johann Sørensen.

World of Girls Melodi Grand Prix 2015
World of Girls har de bedste vinderchancer - i hvert fald ifølge statistikken. Det mener Grand Prix-ekspert, og formand for den danske Grand Prix-fanklub, Johann Sørensen. (Foto: Lærke Marie Rose © dr)

Et lille tilbagekig i den danske Grand Prix-historie viser at sang nummer 10 har vundet det danske Melodi Grand Prix allerflest gange siden 1978. Hele syv gange har den sidste sang i finalen vundet. Sidst det skete var i 2011, da A Friend In London triumferede.

Grunden til, at der er ekstra held ved startnummer 10 skyldes formentlig, at sang nummer 10 typisk er den sidste i finalen, og dermed også den sang som sidder klarest i seernes hukommelse, og som de derfor kan være mere tilbøjelig til at stemme på.

Dømmer man derfor udelukkende ud fra lodtrækningen til årets finale, så har World of Girls og ’Summer Without You’ de største vinderchancer i årets finale.

Vinder sang nr. 8 for tredje år i træk?

Babou og ’Manjana’ har fået startnummer ni, og kan også være ganske godt tilfreds med lodtræningen. Sang nummer ni er med sine seks sejre siden 1978 nemlig det næstmest vindende startnummer i det danske Melodi Grand Prix.

Det er dog startnummer 8, der de seneste to år har været mest held ved. Både Emmelie de Forest og Basim triumferede med dette startnummer i 2013 og 2014.

7. februar vil det vise sig, om det bliver alle gode gange tre for sang nummer 8, og om Anne Gadegaard med sangen ’Suitcase’ faktisk skal pakke sin ”suitcase” og drage til Wien til maj for at repræsentere de danske farver.

Mindre held ved nr. 6 og nr. 7

Sang nummer seks ’Tæt på mine drømme’ med Julie Bjerre og nummer syv ’The Way You Are’ med Anti Social Media har på papiret fået den dårligste lodtrækning blandt de ti finalister.

Siden 1978 har en sang med disse to startnumre blot vundet Dansk Melodi Grand Prix to gange.

Men det er heldigvis ikke udelukkende statistikken, der afgør hvem der vinder i Gigantium 7. februar. Det handler selvfølgelig om at have den bedste sang, og om at brænde mest igennem i de tre skarpt afmålte minutter, man har på scenen.

Melodi Grand Prix 2015 løber af stablen lørdag 7. februar i Gigantium i Aalborg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk