Grand Prix-eksperter analyserer: Danmark kan få topplacering i Eurovision

Leonora og sangen 'Love Is Forever' spås gode chancer i det internationale Grand Prix - og kommer måske endda i top 5.

Lise Cabble har skrevet Leonoras 'Love Is Forever', og hun har tidligere hentet flotte placeringer hjem til Danmark. Blandt andet i 2013, hvor hun stod bag Eurovision-vinderen 'Only Teardrops', som blev sunget af Emmelie de Forest. (Foto: Henning Bagger & John Macdougall © Ritzau Scanpix)

Lørdag aften kunne Leonora gå sejrrigt til efterfest med titlen som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2019.

Men den 20-årige sangerinde skal hurtigt have gang i treo og andre tømmermændsremedier for at blive klar til at komme tilbage i øvelokalet.

For skal man tro eksperterne, så kan det meget vel ske, at det bliver Leonora, der kommer til at dyste om en af de absolutte topplaceringer, når der bliver holdt Eurovision Song Contest i Tel Aviv til maj.

- Jeg kan ikke lade være med at skele til sangskriveren bag 'Love Is Forever', Lise Cabble. Hver eneste gang én af hendes sange har vundet for Danmark, er vi endt i top 5. Så det skal vi da igen, lyder meldingen fra Ole Tøpholm, der er DR's Eurovision-kommentator og var med i årets danske Grand Prix-fagjury.

Men inden man gør sig alt for mange håb og drømme om at stryge helt til tops i den traditionsrige musikkonkurrence, så minder Ole Tøpholm om, at der stadig er rigtig mange lande, der har til gode at vælge deres sang.

- Om sangen får den ene eller anden placering, det er for tidligt at sige noget om, for der mangler stadig rigtig mange sange endnu. Men udgangspunktet er rigtig godt, siger Ole Tøpholm.

Cabble tør ikke spå om chancer

Lise Cabble selv håber da også at sikre Danmark endnu en flot placering, når 'Love is Forever' skal kæmpe om Eurovision-sejren til maj.

Hun tør dog endnu ikke at spå om Danmarks chancer.

- Det kan man jo aldrig vide. Det kommer an på, hvad vi er oppe i mod. Men jeg tror, den har potentialet til det.

Hun kalder sangen for 'klassisk og tidløs':

- Den er også nutidig i forhold til at være sparsom og minimalistisk, hvor der er plads til vokalen. Leonora har en skrøbelighed og et udtryk i sin stemme, der passer rigtig godt sammen med sangen.

Seerne elsker simple sange

Ole Tøpholm peger netop på, at sangens enkelthed er noget af det, der kan falde i rigtig mange af de europæiske seeres smag, når de tænder for tv'et, og Leonora toner frem på skærmen.

Og så har den et unikt islæt.

- Det er en melodi, der hænger sammen. Og den bygger videre på sig selv hele tiden. Det er kedeligt, hvis det hele er afsløret efter 20 sekunder. Men denne her sang bygger sig selv højere og højere op, siger Ole Tøpholm og fortsætter:

- Og så er den enkel på samme tid. Der er en grund til, at man siger keep it simple. For det er rigtig godt i Eurovision-sammenhæng. Hvis det bliver for kompliceret, så forstår seerne det ikke, siger Ole Tøpholm.

Ole Tøpholm bliver bakket op af Morten Madsen, der ligeledes er en mand med stor erfaring inden for Melodi Grand Prix.

Morten Madsen har siden 2004 været medejer af fansiden Eurosong.dk. Han mener, at 'Love Is Forever' har en bred appel, der kan gå på tværs af landegrænser og tiltale folk i alle aldre.

- Den kan først og fremmest samle folk. For det er en sang, der tiltaler mange aldersgrupper, Og Eurovision bliver set af mange forskelligartede mennesker, og denne her kan samle dem alle om det universelle budskab.

Plads til forbedring

Morten Madsen tror også, at Danmarks bidrag kan bryde den forbandelse, der ellers har hvilet lidt tungt over de tidligere danske bidrag.

- Jeg tror, at vi kan imponere Syd- og Østeuropa, som vi ellers nogle gange har haft svært ved at imponere. Og jeg kunne godt forestille mig, at folk kunne falde for sangen i de egne af Europa, siger Morten Madsen.

Og hvis Leonora vil forbedre sit show, inden det hele gælder i Tel Aviv til maj, så kan det være, hun skal hive en eller anden kanin op af hatten. For ifølge Morten Madsen, så er det dét, der skal til, hvis man vil imponere de europæiske tv-seere.

- Hvis man skal helt til tops, så kræver det noget totalt ubekendt. Vi kommer med en sang, der jo ikke er revolutionerende. Man taber ikke kaffekoppen af ren benovelse. Og der er altså bare nogle lande, der har taget kæmpe chancer de senere år, siger han og kommer med to eksempler:

- Ukraine vandt i 2016 og Portugal i 2017 med to meget særprægede numre. Og der er den danske mere mainstream, siger Morten Madsen.

Eurovision Song Contest 2019 finder sted til maj i Tel Aviv i Israel. Leonora optræder i den anden semifinale torsdag 16. maj, hvor hun skal forsøge at synge Danmark til finalen lørdag 18. maj.

FacebookTwitter