Grand Prix-Emmelie hitter som sangskriver - nu vil hun selv synge igen

Den danske Eurovision-vinder har fundet sin egen stil som sange og er på vej med både EP og album.

Emmelie de Forest kan andet end at synge. Det kunne vi lørdag aften opleve, da en sang, som hun har været med til at skrive, blev fremført i finalen i årets internationale Melodi Grand Prix - nemlig Storbritanniens bidrag, som endte som nr. 15. Det er landets bedste resultat siden 2011.

Og det er især som sangskriver, at den danske Eurovision-vinder fra 2013 de seneste år har udfoldet sit musiktalent.

- Jeg har skrevet rigtig meget de sidste fire år, både til mig selv og til andre. I år er det til Lucie fra Storbritannien, og sidste år var det til Anja, siger hun med hentydning til sangen ‘Never Alone’, som dette års danske Eurovision-deltager Anja havde med i dansk Melodi Grand Prix i 2016.

PÅ vej med EP og album

Emmelie pladedebuterede under Eurovision i 2013 med et album, der også havde titlen ‘Only Teardrops’. Siden har hun udsendte flere singler, senest sangen ‘Hopscotch’ i 2015. Og senere på året regner hun med at kunne udsende ny musik i eget navn.

- Sidste efterår fandt jeg virkelig min egen lyd og fik skrevet nogle sange, som jeg synes er helt rigtige, siger hun og uddyber:

- Der skulle komme et album til næste år. Men da jeg ikke har udgivet musik i to år, kan jeg næsten ikke vente, så jeg regner derfor stærkt med, at der allerede kommer en smagsprøve på det nye, jeg har gået og arbejdet på, allerede i september eller oktober, hvor min EP gerne skulle blive udgivet.

Kvinder med attitude

Det er stadig pop, som Emmelie vil synge - men ikke ”straight-up-pop”, som hun kalder det:

- Det er lidt mere kantet og alternativt. Der er en del elguitar, og det kan mindre lidt om Peter Gabriel-agtigt - ham er jeg i hvert fald ret vild med, fortæller Emmelie, der også henter inspiration fra en række af rockens store kvinder:

- Kate Bush, Björk og PJ Harvey har altid været mine forbilleder. Det er kvinder med attitude.

Svært at toppe en Eurovision-sejr

Selvom hun nu er på vej tilbage i rampelyset som solist, så har Emmelie nydt at være med i Melodi Grand Prix som sangskriver.

- Det er mere afslappende, der er ikke så meget pres på, når man ikke selv står forrest. Jeg har bare kunnet sidde i greenroom og hænge ud, fortæller hun.

Oplevelserne i Kiev har dog ikke givet Emmelie mod på at stille op til Grand Prix igen som solist.

- Det var en rigtig sjov oplevelse, men når man har vundet Eurovision, er det lidt svært at toppe. Jeg kunne til gengæld godt finde på at stille op som sangskriver igen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk