Grand Prix-fans i chok: 75-årig veteran skal synge for England

75-årige Engelbert Humperdinck deler vandene, efter BBC har udnævnt ham til Storbritanniens repræsentant i Baku. Mange fans raser, mens enkelte er optimistiske.

Rygterne svirrede torsdag omkring Storbritanniens repræsentant til Eurovision Song Contest 2012. Britiske Grand Prix-fans håbede på popstjerner som Spice Girls, Atomic Kitten eller Adele, men blev slemt skuffede, da nyheden kom: Den 75-årige veteran Engelbert Humperdinck skal synge under det britiske flag i Baku.

- Vi har tabt Eurovision med Engelbert som vores repræsentant i år! We are so screwed!, skriver Grand Prix-fan Adam Davies på Facebook.

Humperdinck er valgt af BBC, som selv har stået for at vælge en Eurovision-repræsentant uden at holde nogen national finale siden 2009. Sidste år kom det britiske has been-boyband Blue på en 11. plads, og ellers er Storbritannien sluttet på en sidsteplads både i 2003, 2008 og 2010, så britiske Grand Prix-fans længes efter fornyelse.

"The Hump" kan overraske

Engelske medier er gået totalt i selvsving over udnævnelsen af Humperdinck, populært kaldet "The Hump", og aldrig før har der været sådan et mediehysteri over en Eurovision-repræsentant i Storbritannien.

BBC mener dog selv, at de i år har ramt rigtigt med den aldrende crooner Humperdinck, som i sin lange levetid har solgt over 150 millioner albums.

- Ikke siden 1970'erne har vi haft sådan en etableret international musiklegende til at repræsentere nationen. Vi kunne ikke være mere begejstrede, siger BBC's underholdningschef Katie Taylor.

Avisen The Telegraph skriver fredag om delte meninger blandt Grand Prix-fans, men de britiske bookmakere er ikke i tvivl. Selvom Storbritanniens sang endnu ikke er offentliggjort, har bookmakerne tippet Humperdinck til en fjerdeplads på et marked, hvor Danmarks Soluna Samay ligger nummer ét, efterfulgt af Irland og Norge.

Dansk Grand Prix-kendis optimistisk

Selvom mange briter er chokerede over udnævnelsen af Engelbert Humperdinck som repræsentant i Baku, tror andre på Storbritanniens chancer. Susanne Georgi, som også udgør den ene del af popduoen Me & My og har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix og vundet konkurrencen i Andorra, er aldeles positivt stemt.

- Glem nu ikke, at det handler om musik. Eurovision skal have plads til alle....... og vil så lige minde Jer om, hvem der vandt i 2000! "Never judge a book by its cover!", skriver Susanne Georgi på Facebook.

Med henvisningen til Brødrene Olsen, som vandt Eurovision Song Contest tilbage i 2000, er der måske stadig chancer for Humperdinck, der fylder 76 inden, han når til Baku, og dermed vil få rekorden som den ældste Eurovision-deltager i historien.

Facebook
Twitter