Grand Prix-fest i Malmø er en sejr for København

Både Wonderful Copenhagen og DR jubler over svensk tv's beslutning om, at lægge næste års internationale Melodi Grand Prix i Øresundsregionen.

(Foto: Leif R. Jansson © Scanpix)

Både Wonderful Copenhagen og DR jubler, efter svensk tv i går overraskende annoncerede den skånske by som vært for verdens største og ældste musikbegivenhed.

- Det er en stor sejr til Malmø, Skåne og hele Øresundsregionen. Vi har erfaring med, at når der er store arrangementer i Malmø, så smitter det godt på hele området, siger Ole Andersen, direktør i Wonderful Copenhagen, til DR.

- Det er helt sikkert, der vil komme mange gæster hertil. Og der er ingen tvivl om, at det er et gennembrud for omtale af Øresundsregionen, siger Ole Andersen.

"Et kæmpe aktiv for København"

Han tror, Eurovision Song Contest kan blive det første af en række internationale arrangementer i Øresundsregionen.

- Det er et kæmpe aktiv for København, at Malmø har så flot en multiarena, som kommer til at stå ved siden af vores egen multiarena, som er klar i 2015. Vi ved, store arrangementer ofte kræver, at flere lande går sammen, som vi lige set det med EM i fodbold. Og det giver hele Øresundsregionen store muligheder for at gå ind og byde sammen på nogle store, spændende arrangementer, lyder det fra Ole Andersen.

DR: Den rigtige vej for Melodi Grand Prix

Underholdningsredaktør i DR, Jan Lagermand Lundme, ser også muligheder i, at det store show kommer til at foregå så tæt på Danmark.

- Når vi ikke kunne får det til København denne gang, er det den næstbedste placering. Der kommer til at sidde en masse danskere i salen under showet, og det vil forhåbentlig smitte positivt af på stemningen - og på Danmarks chancer, siger Lundme.

Med Malmø som værtsby har svensk tv ønsket at gør op med de seneste års udvikling i Melodi Grand Prix, hvor showet år for år har vokset sig større og dyrere. Og det valg bifalder man i DR.

- Det er meget klogt af dem. Mens showet i Østeuropa ikke kan blive stort og dyrt nok, vil vi gerne gå en anden vej i Skandinavien. For os handler det om at fortælle gode historier, lade seerne lære artisterne bedre at kende og tænke kreativt frem for bare at bruge penge, mener Jan Lagermand Lundme.

Skuffelse i Stockholm

Det har vakt harme i Sverige, at hovedstaden, hvor byggeriet af den nye Friends Arena med plads til 35.000 publikummer er i fuld gang, er blevet vraget til fordel Malmø Arena, hvor der er bare 15.000 siddepladser.

- Debatten er benhård i Sverige. Stockholmerne er skuffede og føler sig snydt. Grand Prix'et har udviklet sig til et kæmpe prestigearrangement, men nu går svensk tv en anden vej. Og det er der mange, der ikke kan forstå, forklarer DRs Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm.

Tøpholm mener dog ikke, det bliver noget spare-Grand Prix, tv-seerne bliver præsenteret for, når showet løber over skærmen i de omkring 40 deltagerlande 14., 16. og 18. maj næste år.

- Svensk tv skal nok levere en flot produktion, men alt det uden om bliver der nok sparet på: Alle festligheder undervejs, pressefaciliteterne, prøverne og så videre, siger Ole Tøpholm.

FacebookTwitter