Grand Prix-jury vil overraskes

Fem garvede folk fra musikbranchen har halvdelen af magten i lørdagens Melodi Grand Prix. En af dem er DJ'en Le Gammeltoft, der forventer "en super fed fest med knald på".

En levende legende i dansk musikliv, en dj med fingeren på pulsen og tre garvede komponister og musikere. Det er dem, der tegner juryen ved Dansk Melodi Grand Prix 2011.

Bent Fabricius-Bjerre, Le Gammeltoft, Erann DD, Karen Rosenberg og Martin Brygmann har halvdelen af magten i den første runde af lørdagens Grand Prix-brag. Sammen med den danske befolkning, som har de øvrige 50 % af stemmerne, bestemmer de, hvilke fire sange der går videre til semifinalen. Og herefter er det så kun sms-stemmerne, der tæller.

Men hvordan mon sådan et jurymedlem griber den opgave an? Det fik dr.dk/grandprix mulighed for at spørge et af jurymedlemmerne om - nemlig Le Gammeltoft, der til daglig er DJ og radiovært på programmerne Smag på P3 og Unga Bunga, for ikke at nævne hendes tjans som Pernille Rosendahls hjælpedommer i årets udgave af X Factor.

Hvorfor har du sagt ja til at være med i Grand Prix-juryen?- Jeg synes, det er et både skægt og spændende job. Og så er der jo ingen tvivl om, at Grand Prix altid er mega fest og farver! Det er en rigtig underholdende aften. Én ting er, at jeg får lov til at sidde og høre musik, og se hvad folk har af nye idéer, og derudover ved jeg, at jeg også bliver rigtig godt underholdt hele aftenen!

Hvad er dit personlige forhold til Melodi Grand Prix?- Jeg har fulgt med lidt fra sidelinjen, men jeg har ikke haft det dér forhold til det, at jeg bare skulle se det. Men her de seneste år, synes jeg der er sket noget interessant. Der er måske kommet et lidt mere moderne glimt over Melodi Grand Prix, både med sangskrivningen og hvem der deltager. Så det er blevet lidt mere relevant for mig. Jeg er dog ikke i tvivl om, at jeg nok skal komme til at se lidt kitsch, men jeg håber da også, at jeg kommer til at se noget, der overrasker mig.

Hvad vil du lægge vægt på, når du skal bedømme sangene?- Jeg vil lægge vægt på, om sangen først og fremmest er et nummer, jeg kan genkalde mig, når jeg sidder og skal prøve at huske, hvad det egentlig var, de sang. Den der gode popmelodi, der bare ryger ind, og som man kan få på hjernen - og måske også bliver lidt irriteret over at have på hjernen! Det er den type popmelodi, man gerne vil finde.

Vil du vægte anderledes til Grand Prix'et, end du gjorde som Pernille Rosendahls hjælpedommer i X Factor?- Jeg synes, der er en forskel. Jeg synes, at Melodi Grand Prix kræver, at folk er mere færdige som sangere. Jeg vil helt klart bede om mere fra folk, end jeg forventede fra X Factor. Hvis du går op på den store Grand Prix-scenen og vil underholde hele Danmark, så skal du også kunne gøre det. Så kan det ikke nytte noget, at du bliver for nervøs til at ramme tonerne, eller at du ikke lige kunne huske teksten. Jeg vil 100 % forvente mere af dem!

Tror du, at juryen og tv-seerne er enige om, hvilke sange, der er de bedste?- Det er et godt spørgsmål. Jeg tror ikke engang, at juryen kommer til at være enige. Vi er jo vanvittigt forskellige mennesker. Men jeg tror, at det er vores styrke. I og med at juryen skal stå for en del af bedømmelsen, og folk derhjemme skal stå for den anden, så tror jeg ikke det gør noget, at vi ser forskellige ting. Når man tager gennemsnittet af alle stemmer, så bliver det forhåbentlig den rigtige, der vinder.

Hvad forventer du dig af Dansk Melodi Grand Prix 26. februar?- Jeg forventer, at det bliver en super fed fest med knald på!

Følg med og se hvad juryen synes, når der blændes op for Dansk Melodi Grand Prix 2011 lørdag 26. februar kl. 20.30 på DR1 - og her på dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter