Grand Prix-stjernen Anders Frandsen er død

Grand Prix-vinderen fra 1991, der siden blev tv-vært og designer, blev kun 51 år.

Anders Frandsen er død - kort efter sin 51 års fødselsdag.

Han er nok bedst kendt for at have vundet Dansk Melodi Grand Prix i 1991 med 'Lige der hvor hjertet slår'. Og det er en sang, der vil leve videre i mange år frem, mener DRs Grand Prix-ekspert Ole Tøpholm.

- 'Lige der hvor hjertet slår' er en rigtig evergreen, som mange stadig elsker herhjemme, siger Tøpholm til dr.dk/grandprix.

En god legekammerat

Det er Frandsens sangskriver fra dengang, Michael Elo, der kan fortælle den tragiske nyhed om Frandsens tidlige død. Han fik selv beskeden mandag.

- Han var en meget god legekammerat. Vi havde altid en fest, når vi var sammen, siger Elo til ekstrabladet.dk.

- Vi havde sådan et storebror/lillebror-forhold. Jeg er 10 år ældre end ham. Når vi var sammen, var det altid leg og højt humør, men ikke så meget musik.

En hjerteknuser

Melodi Grand Prix blev startskuddet til Anders Frandsens karriere. Her vandt gan Med 3819 points foran Ulla Bjerre og Ole Bredahls 'Eksprestog til Kina', der fik 3099 point.

- Anders Frandsen var jo en rigtig hjerteknuser, og både 'Lige der hvor hjertet slår' og vores sang er blevet klassikere, som man stadig hører af og til i dag, siger Frandsens konkurrent fra dengang, Ulla Bjerre til dr.dk/grandprix.

Hun er rystet over nyheden om hans død.

- Det er skrækkeligt, at et menneske skal herfra så tidligt. Anders virkede som et meget tilbagetrukkent menneske, og han var ikke så nem at komme ind på livet af. Han gik ikke og snakkede med alle, som jeg selv gjorde, siger Ulla Bjerre.

Det samme er Birthe Kjær, som selv stillede op med sangen 'Din musik, min musik' i 1991, hvor Anders Frandsen vandt med 'Lige der hvor hjertet slår'.

- Det var en fornyelse, da han var med og vandt. Det var befriende, at en stille og så flot sang kunne vinde. De spillede sangen i radioen lige før, da de fortalte den tragiske nyhed, og der tænkte jeg, at det jo virkelig er en flot sang, siger Birthe Kjær til ekstrabladet.dk.

Floppede i Rom

Efter Anders Fransen tog sejren i Dansk Melodi Grand Prix, var der store forventninger til ham internationalt. Men dem kunne han desværre ikke leve op til.

- Han var i den svære situation, hvor han skulle følge op på de danske topplaceringer fra 80'erne og 1990. Der lå et stort pres på ham, da han skulle repræsentere Danmark i Rom i 1991. Desværre levede han ikke op til forventningerne, og 'Lige der hvor hjertet slår' blev et af de største flop i årevis med en 19. plads og kun otte point, siger Ole Tøpholm.

Tv-vært og smørskjuler-designer

Efter Melodi Grand Prix blev Anders Frandsen et kendt ansigt i Danmark. Han blev tv-vært på bl.a. 'Stjerneskud' og 'Knald eller fald', og kastede sig også over design og åbnede virksomheden Corpus Copenhagen, der bl.a. står bag den kendte smørskjuler.

- Anders Frandsen brugte Grand Prix'et som et springbræt til andre ting - ligesom Trine Dyrholm eksempelvis også gjorde det, siger Ole Tøpholm.

I en periode flyttede Anders Frandsen til Thailand, men ved sin død boede han i Hellerup. Han boede alene og havde ingen børn. Hvornår og hvorfor Anders Frandsen døde, ved Michael Elo i følge Ekstra Bladet ikke.

Facebook
Twitter