Gyser i Eurovision i aften: Uhyggeligt spændende om Danmark kommer i finalen

Det bliver uhyre tæt, når 18 lande i aften kæmper om en plads i Eurovision-finalen.

Der er spænding til det sidste, om Danmarks Grand Prix-håb Leonora kommer i finalen. (Foto: HENRIK MONTGOMERY © Ritzau Scanpix)

Spændingskurven kommer til at overgå selv det mest intense afsnit af 'Game of Thrones', når Danmark i aften skal forsøge at synge sig videre til lørdagens store Eurovision finale.

I hvert fald hvis man spørger Grand Prix-eksperter og bookmakere forud for aftens semifinale, hvor Danmark altså kæmper til sidste blodsdråbe mod 17 andre lande om en plads i finalen.

- Hvis vi var i den første semifinale, var vi stensikkert gået videre. Men nu er vi i en semifinale sammen med alle storfavoritterne, og det er klart, at det presser Danmark, siger DR's Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm forud for semfinalen.

Og hos Danske Spil får man da også pengene 1,87 gange igen, hvis Danmark går sejrrigt videre fra semifinalen, ligesom man også får sin indsats 1,87 gange igen, hvis vi må lade livet og ryger ud i aften.

Samme scenarie gør sig gældende hos Bet25, hvor en finaleplads til Danmark giver pengene 1,80 gange igen, mens et dansk exit i aften giver pengene 1,90 gange igen.

Det er altså mere end almindeligt nervepirrende, hvordan det kommer til at gå for danske Leonora og hendes vindersang 'Love Is Forever' i aften.

Alligevel er der optimisme at spore hos Bet25, som tror på en smal chance for, at Leonora synger sig videre til finalen.

- Danmark bør have gode chancer for at gå videre, selvom det kan blive en rigtig neglebider. Vi er desværre havnet i semifinalen med fem af de seks største favoritter, og det gør Leonoras chancer en del mindre. Til gengæld ser det fint ud med de såkaldte vennelande, og forhåbentlig kan vi få en del nabostemmer fra både Norge, Tyskland og Sverige, siger Morten Olsen, der er oddschef hos Bet25.

Han peger på flere forskellige grunde til, at Danmark burde kunne ånde lettet op, når de 10 finalister findes i aften, og Danmark forhåbentlig er iblandt.

- Fordelen ved 'Love Is Forever' er, at den er så glad og positiv. Samtidig skiller den sig ud fra de øvrige sange i konkurrencen ved at være meget enkel, og det er ofte noget, som seerne lægger stor vægt på. Den er nem at synge med på, og så må man heller ikke glemme, at den synges på fire forskellige sprog. På den måde appellerer den til et bredere publikum, lyder det fra Morten Olsen.

Selvom bookmakerne ikke kan finde ud af, hvad de skal tænkte om Leonora, så er den danske delegation mere end klar til at kæmpe det bedste, de har lært. Her er det et billede fra den seneste uges prøver, som er gået over al forventning. (Foto: Ronen Zvulun © Ritzau Scanpix)

For mange favoritter i én semifinale

Hos Danske Spil er man noget mere forbeholden for Danmarks finale-chancer.

De peger ligesom Bet25 på, at aftenens semifinale indeholder stort set samtlige af årets vinderfavoritter.

Danske Spil er så sikre på at Rusland, Sverige og Holland går videre, at man ikke engang kan oddse på dem længere. Lige efter følger Aserbajdsjan, Schweiz og Malta, der ligesom Norge også vurderes at være finaleklar allerede inden semifinalen.

Men så begynder det også at blive småt med pladser til de resterende semifinalister.

- Der kommer til at være hård kamp om de sidste pladser. Jeg tror, de går til Armenien, Nordmakedonien og Danmark, men Rumænien og Albanien kan også gå videre. Selvom 'Love Is Forever' har fået meget ros, så er det en af de sange, der ligger på vippen. Det er let pop, som man husker, men i kamp med de andre deltagere i den anden semifinale, er det langt fra sikkert, at Danmark klarer den, siger Peter Emmike Rasmussen.

Kommentator: Hvis ikke vi slår Rumænien, er vi ude!

Nede i Israel sidder DR's Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm, der minder om, at bookmakerne ikke er alvidende orakler, der sidder med en hemmelig liste over de lande, der går videre.

- For bookmakerne handler det jo også om hvor mange penge, der bliver spillet på landene. Så det er ikke altid, de har ret. Sidste år mente de jo, at Danmark ville få en 20. plads. Men vi endte med en flot 9. plads. Så oddsene kan pege på nogle tendenser, men rummer altså ikke hele sandheden, lyder det fra Ole Tøpholm.

Det er dystre sangerinder som Rumæniens Ester Peony, Danmark skal slå, hvis vi skal have en chance i aftenens semifinale, mener DR's Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm. (Foto: Ronen Zvulun © Ritzau Scanpix)

Men intet er afgjort endnu. Og den danske Eurovision-kommentator hæfter sig også ved, at vores bidrag skiller sig markant ud i forhold til de andre lande, der har en kvinde i front.

- Vores fordel er, at vi i forhold til de andre lande, der også byder på kvindelige solister, stiller op med godt humør, sødme og store smil. Der er rigtig mange lande, der stiller op med dystre og alvorlige kvinder, som for eksempel Rumænien, der optræder lige før os. Sådan nogle lande skal vi kunne slå. Hvis ikke vi kan det, er vi ude, lyder det fra Ole Tøpholm, der heller ikke har forberedt et særligt manuskript i tilfælde af, at Leonora skulle ryge i semifinalen.

- Jeg har kun ét manuskript. Jeg lader mig rive med afhængig af, hvad der sker. Så vi må se, hvad reslutatet bliver. Men jeg håber på en finale med dansk deltagelse.

Hvordan det kommer til at gå Leonora og resten af det danske hold, får vi svar på torsdag aften, når årets anden semifinale ruller over skærmen klokken 21 på DR1 og DRTV. Samme tid og sted kan du på lørdag den 18. maj se den store Eurovision-finale, hvor Danmarks bidrag forhåbentlig også skal på scenen.

Facebook
Twitter