Han bestemmer, hvad du skal se på lørdag

Kameragange, sceneshow, manuskript. Produceren på Dansk Melodi Grand Prix 2013 har nok at holde styr på. Mød producer Troels Lund.

(Foto: Michael Søndergaard © DR)

- Troels, hvordan ser det her ud?

Allerede få minutter inde i interviewet bliver der hevet i producer Troels Lund i Boxen i Herning. Scenografien til en af årets sange er ved at blive testet, og scenograferne skal lige have ok fra 'chefen'.

- Jeg flyver rundt som en lille myg herovre. Eksempelvis visualiserer jeg hele tiden i mit hoved, hvordan kameragangene er på de enkelt numre, siger han.

Et års forarbejde

Knap havde Soluna smidt sin hat i Baku i maj sidste år, før dette års Melodi Grand Prix var i støbeskeen. Scenen var det første, der skulle på plads, og i efteråret begyndte så processen med at udvælge de ti finalesange.

- Når sangene er udvalgt, mødes vi med sangskriverne i en såkaldt 'dronningerunde' for at høre, hvilke solister de har i tankerne og derefter også hvilket udtryk, der skal formidles på scenen, fortæller han.

Grand Prix noget særligt

Det er anden gang, Troels Lund er producer på Dansk Melodi Grand Prix. Ellers producerer han også X Factor og DRs store sportsgalla. Grand Prix'et er dog alligevel noget særligt.

- I X Factor kan man eksempelvis holde kameraet stille i lang tid, fordi seerne virkelig skal komme helt tæt på sangerne. I Melodi Grand Prix er der ofte noget mere tempo på, og det betyder også flere og hurtigere kameraskift, siger han.

Handler om følelser

Mens hele holdet bag Melodi Grand Prix med produceren i front altså bruger måneder på at planlægge hver eneste detalje i programmet, er der alligevel noget, de ikke kan forudse; hvilke tre sange der går i finalen.

- Normalt er jeg meget rolig under showet, men når vi når til det tidspunkt, hvor finalesangene skal offentliggøres, kan jeg godt stå og råbe. Der handler det virkelig om at fange følelser, siger han og fortsætter:

- Vi filmer selvfølgelig på finalisterne, fordi vi gerne vil have vinderfølelser. Men det er også vigtigt at filme dem, der ikke er gået videre, specielt hvis en af favoritterne er røget ud. De sidder selvfølgelig og klapper, men inderst inde er de ærgerlige over resultatet, og den følelse skal vi formidle til seerne.

Dansk Melodi Grand Prix 2013 bliver sendt på DR1 nu på lørdag kl. 20.30, og det er bare med at zappe ind. Troels Lund lover:

- Det bliver det flotteste Grand Prix nogensinde. Det bliver pissefedt!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk