Harry Potter-forfatter hylder Danmarks Eurovision-vikinger

Både J.K. Rowling og resten af Europa er begejstrede for Rasmussen, der har sikret den bedste danske placering siden 2014.

Forfatteren til Harry Potter-bøgerne, J.K. Rowling, har meldt sig under vikingefanerne. Hun er især vild med især Rasmussens skæg, skriver hun på Twitter. (© dr)

Hele Europa elsker Danmarks Grand Prix-vikinger.

Det står klart efter Rasmussen i går sikrede den bedste danske placering siden 2014 med 'Higher Ground', der endte på en flot 9. plads i Eurovision-finalen.

Både de svenske, islandske og ungarske tv-seere belønnede Danmark med de maksimale 12 point, og blandt de mange vikingefans finder man ingen ringere end forfatteren til Harry Potter-bøgerne, J.K. Rowling.

- Jeg er vild med dem bare på grund af skægget, skrev hun om Rasmussen og hans beskæggede korsangere på Twitter under aftenens show, ligesom hun også skrev om, hvordan hendes mand heppede på Moldova, mens hun altså selv meldte sig under de fredelige vikingefaner.

Aftenens gåsehudssang

Og resten af Europa har også taget vikingerne til sig:

- Det her er aftenens gåsehudssang - jeg er vild med deres stampen, deres skæg og de inciterende trommer. Det er lige ud af en Disney-film, og jeg er vild med det, skrev britiske The Guardian i deres liveblog under showet.

Seerne fra i alt 32 lande gav Danmark point i finalen, og udover de tre 12-taller, fik Rasmussen de næsthøjeste 10 point fra Norge, Finland, Litauen og Australien.

Det blev i alt til 188 point fra seerne, mens juryen blot gav Danmark 38.

"Vi har fået revanche"

Den danske Grand Prix-ekspert, Johann Sørensen, der har været i Lissabon hele ugen for at følge Eurovision, melder om stor udenlandsk interesse for de danske vikinger:

- Der har været rigtig gode reaktioner hele ugen, og man har kunnet fornemme, at udlandet hele tiden har troet på et godt dansk resultatet, fortæller Johann Sørensen, der er formand for den danske Grand Prix-fanklub.

- Vi har fået revanche og er kommet med noget, der både har genrejst vores Eurovision-ære og fået vores agtelse til at stige blandt udenlandske fans.

Gjorde frygt til skamme

Det bliver bekræftet af William Lee Adams, chefredaktør på Eurovision-siden Wiwibloggs.

- Blandt udenlandske journalister var der en frygt for, at 'Higher Ground' var for musical-agtig til en popkonkurrence, men den frygt har Rasmussen gjort til skamme.

- Sverige bliver normalt betragtet som den stærkeste Eurovision-nation, men Danmark og DR har vist sig at være virkeligt dygtige. Man føler sig selvsikker og stærk, når man hører hans sang.

FacebookTwitter