Hele Danmarks Leonora efter Grand Prix-finalen: Det skal hun nu

Lørdag blev Leonora nummer 12 i Eurovision-finalen. Men hvad bringer fremtiden for den unge stjerne?

Der venter Leonora en tætpakket kalender efter Eurovision-finalen, hvor hun scorede en 12. plads. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Lørdag aften stod hun på scenen for op imod 200 millioner seere fra hele Europa, da hun sang Danmark til en flot 12. plads i Eurovision Song Contest 2019.

Nu er konfettien ved at have lagt sig efter den store finale, der blev vundet af Holland, og hverdagen kalder igen for 20-årige Leonora Jepsen.

Det betyder dog ikke, at det hæsblæsende Grand Prix-tempo bliver sat ned.

- Lige når jeg kommer hjem, skal jeg nå slutningen af min søsters mini-konfirmation. Vi holder den store fest senere, fortæller Leonora efter finalen.

- Dagen efter skal jeg videre til Finland på et skøjtetrænerseminar. Det er et fireårigt forløb, der hedder 'Olympic Development Project', der varer fem-seks dage.

Hun holder en kort pause i talestrømmen.

- Derefter skal jeg så slappe lidt af.

Satser på musikken

Leonora har skøjtet, siden hun var syv år gammel, og har vundet et hav af mesterskaber og titler. De er da også kun de dygtigste skøjteløbere i Norden, der er inviteret til skøjteseminaret, der også bliver gæstet af dygtige trænere fra blandt andet Rusland, USA og Canada.

Det er dog stadigvæk musikken, der er Leonoras helt store passion.

Hun tog for alvor hul på sin musikalske løbebane, da hun begyndte at lægge flere af sine hjemmekomponerede numre ud på Youtube. Det var hér, at en musikansvarlig fra DR spottede hende og tilbød hende en plads i årets danske Melodi Grand Prix.

Det gik hun som bekendt hen og vandt, og nu kan hun tage hjem med en flot Eurovision-12. plads i bagagen.

Det bliver dog et vemodigt farvel med årets Grand Prix-værtsland, Israel.

Leonora (i midten) med sine dansere og korsangere på scenen i den store Eurovision-finale. Danmark overgik forventningerne og endte på en flot 12. plads i finalen. (Foto: Abir sultan © Scanpix)

- Jeg er faktisk ret trist over at skulle hjem (fra Eurovision). Jeg synes, vi var sådan et godt hold, og jeg kommer til at savne at være sammen med alle de her tosser 24/7.

Med tosserne henviser hun til resten af det danske Grand Prix-hold, der blandt andet tæller de to dansere og tre korsangere, der var med hende på scenen i Tel Aviv, hvorfra årets Eurovision blev afholdt.

Danserne var Ryan Jacolbe og Sinan Spahi, mens koret talte Andrea Heick Gadeberg, Jeanette Bonde og Sofie Niebuhr McQueen.

Nu gælder det imidlertid mini-konfirmationen, skøjteseminaret og derefter lidt velfortjent afslapning.

Og så kommer der snart fuldt fokus på musikken igen:

- I de næste par år skal jeg se, hvad det kan blive til.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk