Hele Danmarks Mylle tilbage i Grand Prix

Jørgen de Mylius skal til januar hjælpe danskerne med at finde den rette Grand Prix-vinder. Han er nemlig en del af årets fagjury – og han glæder sig.

Jørgen de Mylius vil lytte efter stærke omkvæd i det kommende Melodi Grand Prix. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

Han har været vært, tilrettelægger og kommentator på Melodi Grand Prix i mere end 30 år. Til Dansk Melodi Grand Prix 2013 indtræder Mr. Grand Prix Jørgen de Mylius dog i en helt ny rolle - han er nemlig med i fagjuryen, bekræfter DR i dag.

- Det er jo første gang, jeg har medindflydelse i showet på denne måde, og det glæder jeg mig meget til. Jeg glæder mig til et stort, flot show, samværet blandt alle involverede og den eufori, der altid opstår omkring et Grand Prix, siger han.

Skytsengel for Danmark

Sidst Jørgen de Mylius var på skærmen til et dansk Melodi Grand Prix var i 2010, hvor han sammen med Keld Heick agerede 'skytsengel' for det års to værter, Felix Smith og Julie Berthelsen. I år skal han altså agere skytsengel for hele Danmark og gøre sit til, at vi sender den rigtige sang af sted til Malmø.

- Jeg har efterhånden mange års erfaring i, hvad der kan gøre sig, så det har givet mig en form for kompetence. I 2010 var jeg eksempelvis slet ikke i tvivl om, Chanée og N'evergreen ville vinde. Det var helt åbenlyst, siger han om 'In a Moment like This', der senere opnåede en flot fjerdeplads internationalt.

Leder efter stærkt omkvæd

Det kunne lyde som om, det bliver en nem sag for Mylle at udpege den kommende vinder, men Grand Prix er slet ikke så ligetil, siger han.

- Det at finde en god melodi, der rammer folk i både Spanien og Hviderusland, er svært. Endnu sværere end at opfinde et nyt tv-koncept. Det, jeg leder efter, er kombinationen af en artist, der kan performe sin sang, og at sangen naturligvis har kvalitet. Her er genkendelighed en vigtig ingrediens. Hvis man kan huske omkvædet efter at have hørt en sang én gang, er man godt på vej. Resten er meget mere uforudsigeligt.

Overdådige rammer

Når Jørgen de Mylius lørdag 26. januar sætter sig til rette i sin jurystol, skal han overvære det største danske Melodi Grand Prix nogensinde, og det bliver en oplevelse, siger han.

- Jeg synes, det var stort, da jeg stod i TV Byens gamle studie 3. I dag er det blevet så overdådigt, og det ser jeg frem til at opleve.

Hvem der sidder i fagjuryen ud over Jørgen De Mylius vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.