Her er de: 10 deltagere klar til Dansk Melodi Grand Prix 2014

Bryan Rice og Danni Elmo vender tilbage til dansk Grand Prix sammen med stjerner som Anna David, Basim og Sonny og helt nye navne.

Anna David, Basim og Sonny er blandt de 10 navne, der 8. marts skal synge om kap om danskernes gunst og en plads til Det Internationale Melodi Grand Prix.

Her er også comeback til Danni Elmo og Bryan Rice, som begge er blevet nr. 2 i konkurrencen i hhv. 2006 og 2010, og en stribe helt nye navne i Grand Prix, nemlig Rebekka Thornbech, GlamboyP, Nadia Malm, Michael Rune feat. Natascha Bessez og Emilie Moldow.

Finale i Odense 8. martsVi har ventet i spænding - og spekulationerne har tumlet rundt i hovedet på Grand Prix-fans og hen over hækkene hos de danske villaejere: Hvem får muligheden for at gå i Emmelies fodspor og repræsentere Danmark til Det Internationale Melodi Grand Prix?

Nu offentliggør DR navnene på de 10 artister, der den 8. marts skal synge sig helt ind i danskernes hjerter og sms-stemmer til Dansk Melodi Grand Prix 2014 i Odense.

Fire wildcards blandt deltagerne

Fire af deltagerne er wildcards - sangere, der er særligt inviterede til at bidrage til Dansk Melodi Grand Prix 2014 af DR. De fire er Sonny, Anna David, Nadia Malm og Michael Rune.

Resten af deltagerne er valgt blandt de indsendte sange.

Du kan se hele listen over de ti danske artister, deres sangtitler og sangskriverne i boksen her til højre. Og du kan læse mere om den enkelte kunstner i billedserien ovenfor... Og ja, der er et par ret velkendte navne i blandt.

Sangbidder kommer ud 17. februar

Den 17. februar er der pressemøde med de danske kunstnere. Og samtidig bliver det muligt at høre lidt af de danske sange.

Den dato bliver der nemlig offentliggjort et klip med hver af de 10 sange til Dansk Melodi Grand Prix 2014. Altså ikke hele nummeret - kun en smule af det.

  • Basim smeltede adskillige pigehjerter, da han deltog i X Factor i 2008. Han vandt ikke, men har siden udgivet både albums og singler. Ud over Melodi Grand Prix er 21-årige Basim dette forår også at finde i rollen som Sonny i musicalen Grease i Tivoli. Sammen med en anden Grand Prix-deltager…
  • Anna David debuterede som solist i Danmark i 2005, hvor hun fik et gennembrud med singlen Fuck dig. Siden er det blevet til en række album, senest i 2010. Dette forår er Anna David også på plakaten i en hovedrolle i musicalen Grease, der opføres i Tivoli.
  • Sonny har gang i karrieren som både musiker og danser i USA. Senest har han påbegyndt et samarbejde med Kenny Ortega, der stod bag koregrafi blandt andet filmen Dirty Dancing og Michael Jacksons This is It.
  • 27-årige Nadia Malm er mest kendt for sit samarbejde med DJ-duoen Svenstrup og Vendelboe på singlerne Dybt Vand og Glemmer dig Aldrig. Senest har hun udgivet singlen Uafhængig.
  • Saxofonisten Michael Runes single “Min indre stemme” vandt prisen som årets DJ-favorit med Danish DJ-Awards i 2012 - og de sidste mange år har han arbejdet sammen med en masse DJs i ind og udland. Til Dansk Melodi Grand Prix får han selskab af den amerikanske sangerinde Natascha Bessez.
  • Bryan Rice, der tidligere været med i Dansk Melodi Grand Prix som både solist, sangskriver og jurymedlem, har 10 års karriere og flere albums bag sig, siden han i 2003 deltog i DR-programmet Stjerne for en Aften.
  • Danni Elmo har tidligere været med i Dansk Melodi Grand Prix 2006 og 2007. I debutåret opnåede han at blive nummer to.
  • Rebekka Thornbech udgav sidste år sin første single og er på vej med et album. Hendes musik er normalt vokalbaseret pop med rødder i country og blues. (© Pressefoto)
  • Emilie Moldow deltog i børnenes MGP i 2001. Siden har blandt andet været feature på et nummer med rapperen Pede B og er nu klar til Dansk Melodi Grand Prix 2014.
  • GlamboyP har levet af dans og musik siden han var 14 år. I dette års X Factor er han desuden hjælpedommer for Lina Rafn. (Foto: Martin Dan Olsen)
1 / 10
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk