Her er de nye Grand Prix-stjerner

Bryan Rice, Kaya Brüel, Sukkerchok, Simone og Silas fra Vild med dans er blandt de mange stjerner, som dyster i Dansk Melodi Grand Prix 2010. Det afslørede DR ved et pressemøde tirsdag.

Bryan Rice, Kaya Brüel, Sukkerchok, Simone og Vild med dans-stjernen Silas Holst skal på scenen, og Ronan Keating og Noam Halby fra Johnny Deluxe er blandt sangskriverne.

Dansk Melodi Grand Prix 2010 bliver et stjernespækket show. Det står klart efter et pressemøde i DR Byen tirsdag, hvor tv-værterne Felix Smith og Julie Berthelsen præsenterede feltet i Danmarksmesterskabet i popmusik, som løber af stablen ved en stor gallafinale i Gigantium i Aalborg 6. februar.

Tre solister med på et wildcardTre af de 10 deltagere er inviteret med på et såkaldt wildcard, mens de resterende syv er fundet blandt de 562 bud, som DR har fået i den åbne konkurrence.

Alle de tre navne, som har sagt ja til et wildcard, har i forvejen Grand Prix i blodet. Sangeren Bryan Rice, som har to succesrige albums bag sig, var sidste år var med som sangskriver, men nu springer ud som Grand Prix-solist med nummeret 'Breathing'.

Med på et wildcard er også sangeren og skuespilleren Kaya Brüel med sangen 'Only Tonight', som hun også selv har skrevet. Kaya har ikke deltaget i Grand Prix'et før, men det har hendes mormor, jazzsangeren Birgit Brüel, som løb med sejren helt tilbage i 1965.

Endelig er der pigetrioen Sukkerchok med nummeret 'Kæmper for kærlighed'. De fik en flyvende start på deres karriere med i Dansk Melodi Grand Prix sidste år, hvor de endte på en delt 3. plads med deres hit 'Det' det'.

Vindende sangskrivere og unge tv-stjernerFlere af årets sange er skrevet af rutinerede sangskrivere, der før skrevet Grand Prix-vindere, og synges af kendte stjerner fra tv, som ikke har været med i konkurrencen før.

Den irske superstjerne Ronan Keating og resten af holdet bag sidste års danske vinder, 'Believe Again' med Brinck, har en ny sang med i år, 'All About A Girl', som vinderen af 'Elsk mig i nat' på Kanal 5, Joakim Tranberg, skal synge.

Grand Prix-veteranen Jacob Launbjerg, som står bag de danske Grand Prix-vindere fra 2005 og '08, har også fået en sang med, balladen 'How Will I Know', som er skrevet specielt til Simone, som vandt 'Scenen er din' på TV 2 som 12-årig, og som nu, i en alder af snart 18, har hele fire succesrige albums bag sig.

Lise Cabble, som var med til at skrive den legendariske vinder fra '95, 'Fra Mols til Skagen', har hele to sange med. Sukkerchoks 'Kæmper for kærlighed' og duetten 'Come Come Run Away', som synges af danseren Silas Holst, som er kendt fra TV2's Vild med dans sammen med forsangeren fra bandet The Kat, Kat Thisted.

Danske stjerner i udlandet vender hjemI Vild med dans har Silas dystet mod Noam Halby fra det populære band Johnny Deluxe, som også var med i Dansk Melodi Grand Prix. Nu tager Noam springet fra Grand Prix-solist til -sangskriver med nummeret 'Gloria', som den færøske rocksanger Jens Marni skal synge.

Den unge popduo MariaMatilde Band leverer sangen 'Panik!', som sammen med Sukkerchoks 'Kæmper for kærlighed' er showets eneste dansksprogede sang.

Endelig kommer to danskere, som er stjerner navne i udlandet, hjem til fædrelandet for at være med i Melodi Grand Prix. Thomas Barsøe, som til hverdag bor i Californien, og som har toppet hitlisterne i Japan og resten af Asien, skal se, om han kan vinde danskernes hjerter med nummeret 'Just Like Rain'.

Samme udfordring får Tomas N'evergreen, som bor i Moskva, hvor han er en stor popstjerne, og som i Grand Prix'et skal synge duetten 'I A Moment Like This' sammen med Christina Chanée, kendt fra Sanne Jam og husbandet i DR1's 'Endelig fredag'.

Se video fra pressemødet her på siden. Klik dig videre og læs interviews med alle Grand Prix-solisterne.Dansk Melodi Grand Prix 2010 finder sted i Gigantium i Aalborg 6. februar. Billetsalget er i gang på billetnet.dk.

Facebook
Twitter