Her er de nye Grand Prix-stjerner

Overraskende comebacks og helt nye talenter. Se hvem der er med i Dansk Melodi Grand Prix 2013.

En tidligere Grand Prix-vinder, internationale hitmagere og en X Factor-finalist. Det er nogle af deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2013.

På et pressemøde i DR Byen onsdag formiddag præsenterede årets tre værter Lise Rønne, Louise Wolff og Sofie Lassen-Kahlke de ti kunstnere, der den 26. januar skal kæmpe om Grand Prix-trofæet og retten til at repræsentere Danmark ved det europæiske Melodi Grand Prix i Malmø til maj.

Comeback til superhelteBlandt overraskelserne er 90er-dancegruppen Daze, der debuterer i Grand Prix-sammenhæng med en sang skrevet af bagmændene bag sidste års internationale vinder 'Euphoria'. Daze lagde i sluthalvfemserne Danmark og flere andre lande for deres fødder med guld- og platinsælgende hits som 'Superhero' og 'Together Forever'. Sidste år blev trioen genforenet og er nu klar til at indtage Dansk Melodi Grand Prix.

- Det er jo med en hvis bæven og ærefrygt, man stiller sig op på Grand Prix-scenen, men vi kommer til at give den gas, lover gruppens forsanger Trine Grundahl.

Sangen 'We Own the Universe' er i øvrigt den eneste i årets felt, der ikke har danske ophavsmænd.

Daze er ikke det eneste danske pop-fænomen, der har en sang med i Grand Prix'et i år. Også den ene halvdel af Me & My, Pernille Georgi, er med - dog kun som sangskriver. Det er musical-pigen Frederikke Vedel, der skal synge Georgis 'Jeg har hele tiden vidst det'.

Frederikke har tidligere medvirket i 'West Side Story', 'Midt om Natten' og 'Mamma Mia!', men nu er tiden inde til at indtage Grand Prix-scenen.

Deltagere med talent og x factorEn anden ung solist, der også er scenevant uden for Grand Prix'et, er Mohamed Ali. Mohamed blev nummer tre i anden sæson af X Factor og er nu klar til at levere 'Unbreakable', som er skrevet af den ene halvdel af Safri Duo, Morten Friis, i samarbejde med Michael Parsberg, Lene Dissing og Peter Bjørnskov. Sangen er et af årets tre wildcard, hvor sangskrivere er særligt inviteret af DR.

Med på et wildcard er også den aalborgensiske dj Jack Rowan, der sammen med den med britiske sanger Sam Gray vil tilføre noget nyt og anderledes til Grand Prix'et med 'Invincible'.

- At få lov til at præsentere en sang fra en Grand Prix-scene giver mig mulighed for at deltage i en musikalsk, historisk begivenhed og samtidig give folk en god og forhåbentlig mindeværdig oplevelse, siger Jack Rowan.

Årets sidste wildcard er tilfaldet sangerinden og sangskriveren Louise Dubiel, der først gjorde sig bemærket i Talent og siden hen har udgivet sit debutalbum. Louise lover en 'højrystet og mavekrillende opstemt stemning', når hun går på scenen med årets andet nummer på dansk, 'Rejs dig op'.

Går efter sejr nummer toFor første gang siden 2009 stiller en tidligere vinder igen op i Melodi Grand Prix. Dengang hed veteranen Trine Jepsen, men hun måtte se vindertrofæet blive overrakt til Brinck. Og i år er det så netop Brincks tur til at indtage veteranrollen. I 2009 sikrede han Danmark en 13. plads i Eurovision Song Contest i Moskva med 'Believe Again', der var skrevet af bl.a. Ronan Keating.

I år har Brinck både skrevet og produceret sit bidrag 'Human' helt selv, og han går efter guldet igen.

- Det er nu, svenskerne skal bankes gule og blå, siger han og afslører samtidig, at årets bidrag ikke har meget tilfælles med hans tidligere vinder.

Sin anden Grand Prix-optræden leverer også Simone Egeriis, tidligere vinder af TV2-programmet Scenen er din. I 2010 måtte Simone og balladen 'How Will I Know' se sig slået af de senere vinder Chanée og N'evergreen, men denne gang tror hun på sejr.

- I år vil jeg være med til at lave en uforglemmelig fest og et show, som forhåbentlig vil gå over i historien - og ikke mindst slutte på førstepladsen og dermed få lov til at repræsentere Danmark i Malmø, siger hun.

Succesfulde sangskrivereSimones bidrag 'Stay Awake' er skrevet af blandt andre Lars Halvor Jensen, der stod bag Irlands bidrag i 2011, nemlig Jedwards 'Lipstick', der scorede 12 point fra de danske seere.

Selvsamme Lars Halvor er også involveret i en anden af årets sange, 'I'm Not Alone'. Sangen synges af Kate Hall, der i 2002 sluttede på en tredjeplads i Popstars efter Jon Nørgaard og Julie Berthelsen. Kate er i dag bosat i Tyskland, hvor hun bl.a. har været vocal coach for de tyske Popstars-deltagere og også selv udgivet musik.

19-årige Emmelie de Forest er ukendt i den brede offentlighed, men har de seneste mange år optrådt på diverse festivaler og spillesteder sammen med den skotske musiker Fraser Neill. Emmelie debuterer i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Only Teardrops', hvis sangskrivere er alt andet end ukendte.

En af dem er en af nyere tids mest succesfulde Grand Prix-komponister, Lise Cabble. Hun har tidligere sejret med 'Fra Mols til Skagen' og 'New Tomorrow', og årets sang er hendes 12. i Dansk Melodi Grand Prix. Sangen er blevet til i samarbejde med Julia Fabrin, der er kendt både fra X Factor-gruppen The Fireflies og for hendes samarbejde med Søren Sko i Shoes for Julia, og Thomas Steengaard fra gruppen The Benefits.

Bryan Rice har sammen med Mads Haugaard skrevet 'Beautiful To Me', der fremrøres af den svensker sanger Albin. Albin har boet i Danmark i seks år og arbejder som sanger og konferencier i Wallmans i Cirkusbygningen i København.

Du kan høre 30 sekunders klip fra årets sange allerede i løbet af onsdag eftermiddag her på siden. Fra på mandag kan du høre dem i fuld længde i Madsen på P4 kl. 14-15 - og så kan du selvfølgelig opleve dem live på DR1 lørdag 26. januar, hvor Dansk Melodi Grand Prix sendes fra Boxen i Herning.

Facebook
Twitter