Her er deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2018: Overraskende comeback og spritnye stjerneskud

Deltagerfeltet i Dansk Melodi Grand Prix 2018 byder på både glædelige gensyn og helt nye bekendtskaber.

Deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2018: Rasmussen, KARUI, Sannie, Anna Ritsmar, Ditte Marie, Sandra, Lasse Meling, CARLSEN, Albin Fredy og Rikke Ganer-Tolsøe.

Der er lagt op til et brag af en fest, når Dansk Melodi Grand Prix ruller over skærmen lørdag den 10. februar klokken 20.

Showet, der i år sendes fra Gigantium i Aalborg og har Annette Heick og Johannes Nymark som værter, byder nemlig på ti helt nye popsange, der skal dyste om at blive Danmarks bidrag ved Eurovision Song Contest i Lissabon i maj.

De ti udvalgte sange fremføres af et bredtfavnende felt, der byder på flere etablerede kunstnere og en række helt nye navne, som de danske tv-seere kan glæde sig til at stifte bekendtskab med.

Den umiddelbart mest iøjnefaldende deltager i årets felt er sangerinden Sannie, der er bedre kendt under kunstnernavnet Whigfield.

Op gennem halvfemserne hittede hun over store dele af verden med hits som 'Saturday Night', 'Another Day' og 'Think of You', og nu er tiden så blevet moden for Sannie, som hun kalder sig i dag, til at deltage i Dansk Melodi Grand Prix. Det gør hun med nummeret 'Boys on Girls'.

To deltagere, der til gengæld har prøvet at stå på scenen i Dansk Melodi Grand Prix før, er Ditte Marie og Albin Fredy.

Ditte Marie deltog som frontfigur i Le Freak i 2011 og igen på egen hånd året efter, mens Albin Fredy var med første gang i 2013. I år henholdsvis åbner og lukker de Grand Prix-ballet med 'Riot' og 'Music for the Road'.

Opdaget på de sociale medier

Flere af årets deltagere er blevet opdaget gennem de sociale medier.

Det gælder eksempelvis Rikke Ganer-Tolsøe, som skal synge årets eneste dansksprogede sang, 'Holder fast i ingenting'. Hun blev nemlig opdaget via hashtagget 'sangerinde' på Instagram.

Lasse Meling blev opdaget på YouTube som 13-årig og har allerede flere udgivelser bag sig. Han debuterer i år i Dansk Melodi Grand Prix med nummeret 'Unfound'.

YouTube er også stedet, hvor Sandra blev opdaget. Hun stiller op med sangen 'Angels to My Battlefield'.

Masser af musikalitet

Både Lasse Meling og Sandra har selv været med til at skrive deres Grand Prix-sange, og det samme gælder den ligeledes debuterende sangerinde KARUI, som skal synge 'Signals'.

KARUI har i årevis sunget gospel både som solist og i bands, og nogle, der også har helt styr på gospelsang, er de tre færøske søstre Vanja, Laila og Barbara, der tilsammen udgør trioen CARLSEN. De skal synge sangen 'Standing Up for Love', der blandt andet har to svenske sangskrivere som afsendere.

Svenske sangskrivere står også bag 'Higher Ground', der skal synges af Grand Prix-debutanten Rasmussen.

Årets yngste deltager er den blot 17-årige Anna Ritsmar, som i 2016 nåede til bootcamp i X Factor. Hun vender nu tilbage i bedste sendetid, når hun stiller op med sangen 'Starlight'.

Kompetente hitmagere står bag

Blandt sangskriverne bag årets sange i Dansk Melodi Grand Prix er der flere navne, der er værd at bide særligt mærke i.

Lise Cabble og Rune Braager er Melodi Grand Prix-veteraner og har begge to sange med i år.

Lise Cabble har med årets to sange skrevet hele 15 Grand Prix-sange og har sågar vundet tre gange – senest i 2013, hvor hun skrev 'Only Teardrops' til Emmelie de Forest, der som bekendt gik hen og vandt Eurovision Song Contest.

For Rune Braager er der tale om hans niende og tiende bidrag til Dansk Melodi Grand Prix.

En af sine to sange har Rune Braager skrevet sammen med blandt andre sangerinden Clara Sofie Fabricius, der gennem de senere år har markeret sig herhjemme med sine egne hits som 'Når tiden går baglæns' og 'Brænd mig helst'.

Den tredobbelte vinder Lars 'Chief 1' Pedersen er også tilbage i Melodi Grand Prix, ligesom Jeanette Bonde, der selv deltog som solist sidste år, er med som afsender på en af årets sange.

Går efter top 10-placering

Underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, er stolt over de ti udvalgte sange og glæder sig til at præsentere dem for danskerne ved showet lørdag den 10. februar.

- Jeg tør godt love, at det bliver et fantastisk show i år. Vi har et helt utroligt stærkt hold af sangskrivere og den helt rigtige blanding af erfaring og ungt talent blandt årets ti deltagere. Der er noget for enhver smag, så jeg glæder mig helt vildt til, at Annette Heick og Johannes Nymark igen kan blænde op for en kæmpe Grand Prix-fest for hele Danmark, siger Jan Lagermand Lundme.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2018 får æren af at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Lissabon, Portugal til maj.

Og her er missionen ifølge underholdningschefen helt klar; Danmark skal tilbage i top 10.

- Jeg er superglad for de ti udvalgte sange, og jeg ved, der er stor mulighed for, at uanset hvilken sang der vinder, så kan den gå i top 10. Det har været hele omdrejningspunktet for Dansk Melodi Grand Prix 2018, og selvom man selvfølgelig skal passe på med at jinxe det, så tror jeg virkelig på, at det lykkes, siger han.

Se Dansk Melodi Grand Prix lørdag den 10. februar klokken 20 på DR1 og DR TV.

De ti sange offentliggøres i fuld længde mandag den 5. februar.

Deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2018

Sang nummer 1: 'Riot'

Solist: Ditte Marie

Tekst og musik: Lise Cabble, Theis Andersen og Chris Wahle

Sang nummer 2: 'Starlight'

Solist: Anna Ritsmar

Tekst og musik: Lise Cabble

Sang nummer 3: 'Higher Ground'

Solist: Rasmussen

Tekst og musik: Niclas Arn og Karl Eurén

Sang nummer 4: 'Boys on Girls'

Solist: Sannie

Tekst og musik: Sannie Carlson, Domenico Canu og James Reeves

Sang nummer 5: 'Angels to My Battlefield'

Solist: Sandra

Tekst og musik: Lars' Chief 1' Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic og Sandra Hilal

Sang nummer 6: 'Unfound'

Solist: Lasse Meling

Tekst og musik: Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde og TheArrangement

Sang nummer 7: 'Standing Up for Love'

Solist: CARLSEN

Tekst og musik: Thomas Thörnholm, Michael Clauss og Dave Rude

Sang nummer 8: 'Signals'

Solist: KARUI

Tekst og musik: Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält og Jonas Halager

Sang nummer 9: 'Holder fast i ingenting'

Tekst og musik: Rune Braager, Clara Sofie Fabricius og Andrea Emilie Fredslund Nørgaard

Sang nummer 10: 'Music for the Road'

Solist: Albin Fredy

Tekst og musik: Rune Braager, John Garrison og O. Antonio