Her er den danske jury

Grand Prix-legender, klubkonger og nye skud på stammen giver point for Danmark. Se hvem de er her.

Da landene gav hinanden point i aftenens finale i det internationale Melodi Grand Prix, talte seernes stemmer halvdelen. Den anden halvdel kom fra en fagjury i hver af deltagerlandene, som er hemmelig, indtil pointene er givet. Dr.dk/grandprix kan nu afsløre, hvem der sidder i den danske fagjury.

Fælles for dem alle er, at de er professionelle musikere, som har været involveret i det danske Grand Prix på den ene eller den anden måde.

Den danske fagjury er:

Bryan Rice: Den danske sanger Bryan Rice kom på en flot andenplads i Dansk Melodi Grand Prix i 2010 med sangen 'Breathing' og skrev desuden Christina Undhjems sang 'Underneath My Skin' i 2009.

Birthe Kjær

: Som et ikon for Grand Prix'ets glade 80'ere findes ingen større end Birthe Kjær. Hun vandt det danske Grand Prix med 'Vi maler byen rød' tilbage i 1989 og udover det, har hun deltaget fire gange. Hun har også været vært ved det danske show, både i 1990 med Dario Campeotto, i 2005 med Jarl Friis Mikkelsen og i 2009 med Felix Smith.

Laust Sonne:

Han er trommeslageren fra D-A-D og derudover kendt for sin særegne tøjstil. Derudover har han spillet med Tim Christensen, og har siden slået igennem som soloartist, bl.a. med P3-hittet 'Spell On You'. Laust Sonne var jurymedlem i dette års danske Melodi Grand Prix.

Kenneth Bager:

Den danske DJ og producer Kenneth Bager har været et anerkendt navn på musikscenen siden 1980'erne og er toneangivende inden for dansk klubmusik. Han var ligeledes en del af den danske fagjury til dette års Melodi Grand Prix i Aalborg.

Aya:

Sangerinden Yanne Friis, kendt under navnet Aya, var en af deltagerne ved dette års danske Grand Prix. Aya sang 'The Best Thing I Got', som er skrevet af danske John Gordon og amerikanske Julie Frost, der også var sangskriverne bag Lenas 'Satellite', der vandt Eurovision Song Contest i 2010.

Facebook
Twitter