Her er Eurovision-værtsbyen 2015

Kampen om at blive vært for næste års udgave af verdens største musikkonkurrence har til det sidste stået mellem de tre østrigske byer Wien, Graz og Innsbruck.

(Foto: Bildagentur Zolles/Wache Markus © Pressefoto)

Det bliver Wiener Stadthalle i den østrigske hovedstad Wien, der får æren af at være værter, når verdens største musikkonkurrence, Eurovision Song Contest, til maj 2015 gæster alpelandet.

Det skriver eurovision.tv.

Værtskabet er kommet i hus, efter Østrigs drag-dronning Conchita Wurst i overlegen stil hev sejren hjem, da Danmark var værter for konkurrencen tilbage i maj.

Svært at træffe valg om værtsby

Dengang var DRs Jan Lagermand Lundme show-ansvarlig. Nu glæder han sig over at kunne give stafetten videre til Østrig:

- Jeg kan kun ønske Østrig tillykke med valget af værtsby. Nu kan de komme videre i processen med de tre shows, fortæller Jan Lagermand Lundme, der efter Eurovision på Refshaleøen er vendt tilbage til sin vante rolle som underholdningschef i DR.

- Jeg ved, hvor svært det er at træffe valget om værtsby, og jeg kan kun sige, at jeg ved østrigerne har været mega grundige og har undersøgt alle muligheder, uddyber Jan Lagermand Lundme.

"Gør det på jeres egen måde"

Underholdningschefen står også klar med et velment råd til den østrigske tv-station ORF, der - ligesom DR havde det i Danmark - har ansvaret, når Eurovision rammer østrigsk grund:

- De skal skabe deres egen måde at gøre det på, ligesom vi også gjorde i Danmark. Og jeg er fuldstædig tryg og rolig ved, at de (ORF, red.) skal lave det næste år. Jeg har mødt hele deres hold, og de er dygtige og kompetence og har sindssygt mange gode ideer, så det kan kun blive godt. Jeg glæder mig!

Det er første gang siden 1967, Østrig skal være værter for Eurovision Song Contest.

Facebook
Twitter