Her er holdet, der skal sikre Danmark en topplacering i Eurovision

Det danske Grand Prix-hold med Leonora i front er klar til verdens største musikkonkurrence.

Leonora fotograferet i Københavns Lufthavn søndag middag lige inden afrejse til Tel Aviv, hvor hun skal repræsentere Danmark i Eurovision med 'Love Is Forever'. Ifølge bookmakerne bliver det igen i år til en dansk finaleplads. (Foto: © Christian Ellegaard, dr)

Det var en glad Leonora, der flankeret af både det danske flag og en tætpakket kuffert, søndag lidt over middag satte sig ombord på et fly mod Israel, hvor hun om halvanden uges tid skal repræsentere Danmark ved årets Eurovision Song Contest.

Tidligere i år vandt den 20-årige sangerinde Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Love Is Forever', og derfor skal hun nu repræsentere de rød-hvide farver på den internationale scene.

Selve konkurrencen ruller først over skærmen den 14., 16. og 18. maj, men allerede nu er der fuld gang i prøverne i værtsbyen, Tel Aviv, hvor årets i alt 41 deltagere skal øve op mod de store tv-shows.

- Jeg er meget spændt på det hele, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Det er helt specielt at skulle repræsentere Danmark, og jeg har tænkt mig at gøre mit allerbedste og repræsentere Danmark og danskerne så godt, jeg kan. Lige nu er vi ikke tippet til at vinde, men jeg går naturligvis efter sejren, lød det med et grin fra den unge sangerinde, inden hun og resten af den danske delegation steg ombord på flyet.

Allerede mandag har Leonora den første prøve på scenen, og ud over sceneprøver venter der også det danske håb nogle tætpakkede dage med masser af interviews, møder med fans og optrædener rundt omkring i Tel Aviv.

Siden sejren i Dansk Melodi Grand Prix har Leonora haft travlt med at promovere den danske vindersang 'Love Is Forever' i udlandet, og hun har således været i både Stockholm, Amsterdam, London og Madrid for at møde internationale fans og deltagerne fra de andre lande. Billedet her stammer fra en koncert i Moskva, hvor Leonora hygger sig med henholdsvis Michael Rice fra Storbritannien, Anna Odobescu fra Moldova og Roko fra Kroatien. (Foto: © Capital Pictures, Ritzau Scanpix)

Erfarne kræfter og nye talenter skal hjælpe Danmark

Når Leonora indtager den store Grand Prix-scene, er hun ikke på egen hånd. Hun får nemlig selskab af to dansere og tre korsangere.

Danserne tæller Ryan Jacolbe, der tidligere har danset for navne som Medina og Nabiha, og Sinan Spahi, der har danset i tv-shows som 'X Factor' og 'LIVE'. Nu skal de begge for første gang prøve kræfter med den store Eurovision-scene.

I koret finder vi sanger og skuespiller Andrea Heick Gadeberg, der senere i år skal spille en af hovedrollerne i musicalen 'Sanne - The Musical', bygget på Sanne Salomonsens liv.

Derudover er Grand Prix-universet ikke helt ukendt for den unge sangerinde. Hendes mor, skuespilleren Trine Gadeberg, deltog nemlig i Dansk Melodi Grand Prix i 2000 med sangen 'Lykkefugl'.

Også sangerinden Jeanette Bonde skal synge kor for Leonora. Hun har tidligere deltaget i Dansk Melodi Grand Prix som både sanger og sangskriver. I 2016 fremførte hun selv nummeret 'Hurricane', mens hun i år havde været med til at skrive sangen 'Anywhere', der blev fremført af Simone Emilie.

Endelig skal også Sofie Niebuhr McQueen hjælpe Danmark til sejren. Hun studerer til daglig på Syddansk Musikkonservatorium og synger blandt andet i duoen She Said.

Det danske Eurovision-hold anno 2019. Fra venstre: Sinan Spahi, Ryan Jacolbe, Leonora, Sofie Niebuhr McQueen, Jeanette Bonde og Andrea Heick Gadeberg. (Foto: © Christian Ellegaard, dr)

Kompetent dansk jury

Resultatet af Eurovision Song Contest afgøres både af de internationale tv-seere og af en række fagjuryer, der sidder i hvert land og bedømmer de andre deltagerlandes sange.

Tv-seerne har 50 procent af magten, og det samme har fagjuryerne.

Den danske jury på fem personer består af en række prominente navne fra den danske musikbranche.

I årets jury sidder nemlig radiovært Henrik Milling, sangerinde Katinka Bjerregaard, sanger Johnny Reimar, P4-vært Anders Bisgaard samt sangerinde Julie Berthelsen, der blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix tidligere i år.

Ole Tøpholm er traditionen tro kommentator på alle tre shows - og endelig kan du glæde dig til at gense sidste års danske Eurovision-deltager, Jonas Rasmussen, dukke op på skærmen under finalen lørdag aften. Det er nemlig ham, der skal uddele Danmarks famøse 'douze points'.

Hvordan det går Leonora og resten af holdet, finder vi ud af, når Eurovision Song Contest 2019 løber af stablen den 14., 16. og 18. maj - og du kan naturligvis følge med i alle forberedelserne til den store popfest her på dr.dk