Hera Björk

- Flot sang, catchy melody, sjov at synge og selvfølgelig med modulation og det hele! Med de stikord beskriver den islandske diva Hera Björk sin Grand prix-sang 'Someday'.

Om solisten
Hera Björk er født i Island, men har i de sidste fire år været bosat i København. Hera er en velkendt sangerinde i Island, og i bagagen har hun flere soloalbums, flere forskellige bands, medvirket i musicals og tv. Hun er uddannet på Complete Vocal Institute og underviser i sangteknik. Hera har tidligere har deltaget som solist i islandsk Grand Prix og som korsanger i Beograd i 2008 for det islandske bidrag.

Om komponisterne og tekstforfatterne

Christina Schilling og Jonas Gladnikoff har skrevet musik til sangen 'Someday', mens Henrik Szabo og Daniel Nilsson har skrevet teksten. De fire komponister og sangskrivere er venner og har alle en stor forkærlighed for Melodi Grand Prix. Jonas har bl.a. været med til at skrive sange til Melodi Grand Prix i Litauen, Albanien og Bulgarien. Ud over at skrive musik er Christina sanger, og hun var blandt andet med i koret til Jonas' sang i det bulgarske Melodi Grand Prix.

Danmark er jo mit andet hjemland, s? jeg h?ber danskerne kan lide min sang og har lyst til at sende mig til Moskva.

Hera Bj?rk

HERA BJÖRKS BLÅ BOG

Hvorfor har du sagt ja til at stille op i Melodi Grand Prix?
- Det er fordi, jeg elsker at synge og arbejde med sjove og talentfulde mennesker. Alt vedrørende Melodi Grand Prix synes jeg er sjovt, fordi det handler om at underholde hinanden med musik og show.

Hvad er dit første Grand Prix-minde?
- Da jeg stod i sofaen 9 år gammel med en hårbørste i hånden og sang med på Carolas 'Främling'. Jeg var meget sur over, at hun ikke vandt, for jeg var ikke så vild med vinderen fra Luxembourg... hehe!

Hvilken sang vil du helst synge som duet med Birthe Kjær?

- 'The Show Must Go On' med Queen! Det ville være sjovt med to divaer på scenen, hehe. Min mor ville dog uden tvivl svare 'Vi maler byen rød'! Åhh, hun ville være så stolt, for Birthe Kjær er en af hendes yndlingssangerinder!

Hvad mener du kendetegner en god Grand Prix-sang?
- Det er svært at sige! Der er så mange forskellige sange fra Melodi Grand Prix, som har fanget mig gennem årene. Jeg synes det vigtigste er, at kunstneren står 100% inde for nummeret, og så skal man kunne føle at han/hun har det sjovt!

Beskriv den sang, som du optræder med, med nogle stikord!
- Flot sang, catchy melody, sjov at synge og selvfølgelig med modulation og det hele!

Hvordan forbereder du dig til det store show i Herning?

- Jeg tænker først og fremmest positivt, hvad angår hele oplevelsen! Og så glæder jeg bare mig helt vildt til endelig at stå på scenen og fremføre 'Someday'.

Hvad var den første plade, du købte - og hvad er den sidste, du har købt?
- Den første plade, som jeg købte for mine egne lommepenge var 'Litli Mexikaninn' med Katla María, som blev udgivet i 1981. Den indeholdt sange fra Danmark, Norge og Sverige, som var blevet oversat til islandsk. Den nyeste CD, jeg har købt, er med det finske band Nightwish.

Hvad er det mest mærkelige, du er kommet til at tænke på, mens du har optrådt på en scene?
- Det mest mærkelige som jeg kan huske, at jeg har været ude for, var da jeg under en koncert fuldstændigt glemte teksten! Jeg kom dog helskindet gennem ved at opdigte min egen tekst... Det jeg husker bedst er, at der inde i mit hoved kørte: "Hera, du må ikke synge mayonaise! DU MÅ IKKE SYNGE MAYONAISE!"... hahaha!

Hvis du vinder i Herning, hvem er så den første, du ringer til?
- Åhh, jeg har mange kære mennesker, jeg gerne vil ringe til - men jeg tror, at det bliver mine forældre, som står øverst på listen! De har støttet mig 200% genem hele mit liv som sanger.