Historien bag Anti Social Media: Et match made in Heaven

Når man ser de fire friske fyre på scenen, skulle man tro, at de havde spillet sammen hele livet, men sådan hænger historien ikke sammen. Læs her, hvordan de blev til bandet Anti Social Media.

DMGP
"De er et macht made in heaven", lyder det fra deres ene producer Chief1

Selvom de fire friske fyre fra Anti Social Media ligner nogle der har været venner hele livet, er det ikke sådan, at historien hænger sammen. Det er nemlig ikke længe siden, at de fire blev sat sammen af producer duoen Chief1 og Remee.

Og selvom sangen `The Way You Are´ lyder som en, der er skrevet til bandet, er det heller ikke tilfældet. Det hele startede for 10 år siden, hvor Remee og Chief1 arbejdede på at lave nogle numre til Bryan Rice.

- Remee og jeg havde et omkvæd og en lille melodistump, og pludselig var sangen født. Men så gik der 10 år, hvor vi simpelthen ikke kunne finde den rette til at synge sangen. Det kan nogle gange tage rigtig lang tid, at finde den rette, og nogle gange bliver man nødt til at lægge sangen på hylden, fortæller Chief1.

Philip kom i sidste øjeblik

Efter 10 år havde musikindustrien ændret sig, og pludselig virkede sangen sprit ny igen, hvilket fik den stærke duo til at lede en ekstra gang efter en sanger.

- Jeg gik i gang med at søge efter en sanger på de sociale medier, det er der jeg elsker at finde folk. Derefter fik jeg rigtig mange henvendelser, så jeg bad folk indspille sangen og sende en video med også, for Melodi Grand Prix er jo 50 % visuelt. Efter at have set og hørt de forskellige personer, er jeg lige ved at give op, for ingen har ramt fuldstændig plet. Men så skrev jeg til DR og fik 24 timer ekstra til at finde en sanger, fortæller Chief1 og fortsætter:

- Pludselig skriver en ven til mig, at jeg lige skal tjekke Phillip ud, og i løbet af 5 sekunder kan jeg bare mærke, at her er noget rigtig godt. Jeg ved ikke præcis, hvad det var, men når man har været i talentscouter i mange år, så har man bare en mavefornemmelse.

Satte sangen seks toner op

Chief1 og Remee beder Philip indspille sangen, og da de høre den, ved de med det samme, at det skal være ham.

- Sangen sad ikke fuldstændig i skabet, men så foreslog Philip at sætte sangen seks toner op, og det er sindssygt meget. Men da vi havde gjort det, sad den lige i skabet, og han var faktisk med til at give sangen et helt nyt og fantastisk udtryk. Så nu manglede vi bare bandet.

- Vi kiggede nogle anbefalinger igennem sammen med Philip, og så fandt vi de tre andre. Da de mødtes for første gang, så var det bare en af de situationer i universet, hvor det bare er et match made in heaven. Lige fra starten var kemien der. De får folk til at smile og føle sig ubesværlige, og det er en vigtig egenskab i vores verden, fortæller Chief1.

`Jeg er stolt af drengene´

Sangen `The Way You Are´ har nu bestået tidens poptest og bevist at en sang godt kan vækkes til live, hvis blot de retter synger den.

- Jeg er rigtig stolt af drengene. De er gået utrolig modigt ind i det her. Det er så vildt at ens første debutant koncert er foran næsten 1,5 millioner mennesker, der kræver altså nogle balls, afslutter Cheif1.

Anti Social media (vandt året Melodi Grand Prix) og skal nu til Wien i maj og kæmpe for Danmark i det Internationale Grand Prix.