Holland: O3GNE 'Lights And Shadows'

OG3NE er en søstertrio bestående af 22-årige Lisa og de 21-årige tvillingesøstre Amy og Shelley.

I 2007 repræsenterede søstrene Holland i Junior Eurovision Song Contest, hvor de blev nummer 11, og udsendte efterfølgende to album.

Det helt store gennembrud kom dog, da de i 2014 blæste både dommerne og seerne omkuld med deres harmonier i Hollands udgave af The Voice. Sidste år udsendte de så albummet 'We Got This', der toppede hitlisten i Holland.

Deres Eurovision-bidrag er dedikeret til deres mor og er skrevet af pigernes far og Shelleys kæreste.

Bonusinfo

I februar lancerede et hollandsk gartneri i samarbejde med en radiostation en helt særlig tulipan til søstrene i OG3NE, der er opkaldt efter gruppens navn. Tulipanen har en varm orange farve – Hollands nationalfarve.

Holland i Eurovision Song Contest

Holland var et af de syv lande, der deltog i den allerførste udgave af Eurovision Song Contest i 1956.

Allerede året efter, i 1957, blev det til den første sejr, da Corry Brokken vandt ganske overlegent med 'Net als toen'. Siden da er det blevet til tre sejre, den seneste dog i 1975, hvor Teach-In sang 'Ding-a-Dong'.

Fra 2005 og hele ni år frem lykkedes det ikke Holland at kvalificere sig til finalen, men de senere år har landet taget revanche, og ved Eurovision i København i 2014 blev det til en flot andenplads til The Common Linnets' 'Calm After The Storm'.