Horsens vil holde Eurovision bag tremmer

Tænk ud af boksen, DR. Sådan lyder opfordringen fra spillestedet Fængslet i Horsens, der vil lægge rammer til det internationale Grand Prix næste år.

(© Pressefoto)

Der går ikke en dag, uden at en ny jysk by melder sig som værtsby til næste års internationale Melodi Grand Prix. Først Herning, så Aalborg, dernæst Fredericia - og nu Horsens.

- Jeg tror selv, at hvis DR tør at gå ud af de fuldstændig faste rammer, så er det en god idé at lave det her på fængslet, siger Frank Panduro, daglig leder i fængslet i Horsens, til TV2 Østjylland.

Tænk ud af boksen, DR

Det tidligere statsfængsel i den østjyske by er i dag udendørs spillested. Og her kan man sagtens afholde verden største tv-show, hvis man - om man så må sige - tør tænke ud af boksen.

- Man skal måske begynde at lave noget andet, mener Panduro.

Urealistisk under åben himmel

Både i 2005, 2007 og 2008 var Horsens værter for det danske Melodi Grand Prix. Men det er ikke realistisk, at de får Eurovision til byen næste år, mener formanden for Melodi Grand Prix-fanklubben, Johann Sørensen, som også blogger her på dr.dk/grandprix.

- Jeg tvivler på, at EBU vil godkende fængslet i Horsens som vært for Eurovision Song Contest 2014. For de lægger op til, at det skal foregå under åben himmel, og det er lidt svært at lave så stort et tv-show, når man ikke kan være sikker på, man kan alliere sig med vejrguderne, siger Johann Sørensen til TV2 Østjylland.

DR: Herning og København ikke eneste muligheder

Fanklubformanden er overbevist om, at musikkonkurrencen i stedet ender ca. 80 km. mod nordvest fra Horsens.

- Jeg tror, Herning er favorit til at blive vært næste år. De har Jyske Bank Boxen, som er en arena på størrelse med Malmø Arena, som jo har huset Grand Prix'et i år. Og så ved jeg, at alle hoteller på nuværende tidspunkt er booket i Herning, så der er noget, der tyder på, man satser på, at det kan blive Herning til næste år, mener Johann Sørensen.

I DR fastholder man, at alt er åbent, og Parken i København og Boxen i Herning ikke er de eneste potentielle værtsbyer.

- Jeg tror, der er flere muligheder. Og i hvert fald vil vi undersøge det bredt, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk