Hun skal uddele Danmarks Grand Prix-point foran hele verden

Aftenshowets Ulla Essendrop har igen fået æren af at uddele de berømte 12 point fra Danmark til Eurovision-finalen lørdag 13. maj.

(Foto: Agnete Schlichtkrull © (c) DR)

Når Danmark lørdag 13. maj skal uddele sine jurypoint i den store Eurovision-finale, vil det for andet år i træk være DR-værten Ulla Essendrop, der toner frem på skærmen og uddeler de berømte 'douze points'.

- Jeg er meget tændt. Jeg har 20-30 sekunder at gøre godt med foran millioner af seere, så hvis jeg kludrer i fem sekunder, har jeg kludret en fjerdedel af min tid på tv op. Så jeg vil bare gerne have, at den sidder lige i skabet, siger Ulla Essendrop.

Selvom Ulla Essendrop har prøvet det før, forbereder hun sig stadig grundigt på den ærefulde opgave.

- Jeg har arbejdet med et manuskript og prøvet at få lidt personlighed med i det, så vi ikke bare er 42 pointuddelere, der står og siger "thank you for a wonderful show", siger Ulla Essendrop og fortsætter:

- Sidste år inkluderede jeg Sveriges slogan i mit manuskript og sagde godaften på svensk. Men jeg kommer ikke til at kaste mig ud i noget ukrainsk i år. Så meget kan jeg i hvert fald sige.

Masser af Grand Prix-erfaring

Til daglig er Ulla Essendrop vært på Aftenshowet, men hun er langt fra et ubeskrevet blad i Grand Prix-sammenhæng.

Hun var vært på pressemøderne på Refshaleøen, da Danmark var Eurovision-vært i 2014. Her stod hun også i spidsen for den officielle åbningsceremoni på Københavns Rådhus.

Derfor er det også på sin plads, at Ulla Essendrop lørdag er vært for et Eurovision-optaktsprogram, der bliver sendt på DR, før det store show skydes i gang.

- Vi får besøg af en guldgrube af skønne mennesker, som på en eller anden måde har et forhold til Melodi Grand Prix, fortæller Ulla Essendrop om programmet.

Gæsterne tæller blandt andre Birthe Kjær, Kirsten Siggaard, Annette Heick og Gordon Kennedy. Også de to Grand Prix-superfans Morten Kaiser og Jakob Fauerby er er en del af persongalleriet.

- Disse mennesker har jo en skattekiste af anekdoter, som vi åbner op for, siger Ulla Essendrop.

Programmet sendes mellem klokken 19-20, og igen efter Matador er blevet sendt.

- Vi tæller ned til Eurovision. Vi skal være det gode selskab for seerne og forsøge at afspejle den situation, som vi tænker foregår hjemme hos dem, siger DR-værten og fortsætter:

- Det er et program, der er lavet af folk, som har stor kærlighed til Grand Prix og til dem, som godt kan lide at være en del af Grand Prix-festen.

No danglish, please

Efter sidste års pointuddeling fik Aftenshow-værten stor ros for sit formfuldendte engelsk. Og netop det engelske sprog og dets udtale er noget, som Ulla Essendrop går meget op i.

- Det er en kæphest for mig, at jeg ikke står og taler "danglish", men at det bliver sagt på et helstøbt, britisk engelsk, fortæller hun.

- Jeg har en meget stor kærlighed til det engelske sprog, og jeg elsker at få lov til at folde det ud.

Danmark repræsenteres i årets Eurovision af 21-årige Anja og sangen 'Where I Am'.

Ulla Essendrop under sidste års pointuddeling. (© (c) DR)