Hun stjal billedet til Eurovision i Danmark: I aften er hun tilbage

Australiens Eurovision-deltager er en gammel Grand Prix-kending, der elsker både konkurrencen og Danmark.

Australiens Eurovision-deltager Jessica Mauboy har tidligere optrådt til Eurovision i år 2014, hvor konkurrencen blev afholdt i Danmark (Foto: Andres Putting © EBU)

Så er det i aften, det er blevet tid til den anden semifinale i årets Eurovision Song Contest.

Blandt aftenens semifinalister, der skal kæmpe om en billet til den store finale på lørdag, er ud over danske Rasmussen også sangerinden Jessica Mauboy, som repræsenterer Australien.

Til trods for, at det er Jessica Mauboys debut som Eurovision-deltager, er det faktisk ikke den første gang, den australske sangerinde skal optræde på den famøse Eurovision-scene.

For da Danmark var vært for Eurovision i 2014, stod den i dag 28-årige sangerinde nemlig også på scenen.

Dengang havde DR arrangeret en australsk gæsteoptræden uden for konkurrencen i semifinalen, fordi Australien i årevis har fulgt den europæiske popdyst tæt.

Og her var det altså Jessica Mauboy, der fik æren af at vise det australske flag i den danske hovedstad.

Elsker Danmark

En oplevelse og et besøg, som hun husker tilbage på med stor glæde.

- Jeg husker København som en meget smuk by. Rig på fantastisk gammel og ny arkitektur, moderne kunst, verdensklasse mad, vidunderlig kaffe - og ikke mindst masser af dejlige mennesker, fortæller Jessica Mauboy og fortsætter:

- Ligesom mange australske byer er København bygget på vand, og det får mig altid til at føle mig hjemme. Selvom Danmark og Australien ligger langt fra hinanden på verdenskortet, er vores befolkninger meget ens; vi er begge åbne og tolerante folk. Det sætter jeg stor pris på.

Under sit ophold i Danmark var der især ét besøg, der gjorde stort indtryk på sangerinden fra down under.

- Et af højdepunkterne under mit besøg var, da jeg mødte kronprinsesse Mary, som nu er en stolt dansker, men også en god repræsentant for Australien, siger hun.

Under Eurovision i København i 2014 mødte Jessica Mauboy kronprinsesse Mary. Her sammen med Danmarks seneste Eurovision-vinder Emmelie de Forest. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

Eurovision er vandedannende

Året efter, i 2015, debuterede Australien så som konkurrerende land i Eurovision Song Contest på lige fod med de europæiske lande, og i aften er det så Jessica Mauboys tur til at synge for sit hjemland i popkonkurrencen.

- Eurovision er en planet af ren glæde. En planet der beviser, at mennesker på et dybere niveau bindes sammen af musik, kunst og kærlighed. Venskab og gode relationer er større end det, der adskiller os, siger Jessica Mauboy og tilføjer:

- Og så er Eurovision bare enormt vanedannende!

Vil hylde kærligheden

Jessica Mauboy har selv været med til at skrive den sang, hun skal synge i aften, 'We Got Love', og den er faktisk også en slags hyldest til Eurovision og det, konkurrencen står for, fortæller hun.

- 'We Got Love' er en fejring af glæde og kærlighed. Og for mig personligt handler den også om, det, som jeg synes, Eurovision står for; en alsidig og tolerant verden.

Se Australien - og Danmark! - kæmpe om de ti finalepladser i den anden semifinale af årets Eurovision Song Contest i aften klokken 21 på DR1 og DR TV. Og husk også at se den store finale på lørdag - samme tid og sted.

Facebook
Twitter