Hviderussere i protest mod skægget dame i Melodi Grand Prix

I Hviderusland er der en underskiftindsamling i gang mod en af deltagerne i næste års Eurovision Song Contest i København.

(© ORF)

En gruppe oprørte borgere i Hviderusland har startet en underskriftindsamling, der skal få landets tv-station BTRC til at klippe det østrigske bidrag ud af næste års internationale Melodi Grand Prix.

Man mener nemlig, at alpelandets deltager, en drag queen med fuldskæg kaldet Conchita Wurst, promoverer "en uacceptabel livsstil".

- Den populære konkurrence fylder vores børn med liberale europæiske idéer og bliver et arnested for sodomi, lyder det ifølge netavisen NEWSru.com i underskriftindsamlingen, som i sidste uge blev afleveret til det hviderussiske informationsministerium.

Conchita synger for tolerance

Bag navnet Conchita Wurst gemmer den 24-årige mand Tom Neuwirth sig.

Han har skabt overskrifter i hele Europa, siden han i september blev udvalgt som Østrigs deltager i Eurovision Song Contest 2014.

- Jeg står på Grand Prix-scenen som kunstner, men også som et menneske, der synger mit hjerte ud for tolerance, har Conchita sagt i et interview med dr.dk/grandprix.

"Konservative tosser"

Blandt Melodi Grand Prix-fans vækker underskriftindsamlingen forargelse.

- Informationsministeriet har ikke afsløret, hvor mange der har skrevet under på underskiftindsamlingen, så vi forestiller os, det bare er nogle få konservative tosser ude på landet, skriver Grand Prix-bloggen Wiwibloggs.com.

Den europæiske tv-union EBUs regler dikterer, at tv-stationerne ikke må udelade dele af tv-showet, når de sender det. Hviderussisk tv havde ingen problemer med at vise konkurrencen, da den danske drag-dronning DQ deltog i 2007.

Facebook
Twitter