I aften kan 17-årige Kristian blive Europas nye stjerne: Denne dansker inspirerer mig

Kristian Kostov, der i aften repræsenterer Bulgarien i Eurovision-finalen, har helt styr på den danske musikscene.

Han er den yngste deltager i årets Eurovision Song Contest - ja, faktisk er han den første deltager i konkurrencen nogensinde, der er født efter årtusindeskiftet.

Derudover er han en af bookmakernes helt store favoritter til at løbe med sejren i aftenens popkonkurrence.

Det er derfor lidt af et pres, der hviler på den blot 17-årige Kristian Kostovs skuldre i aften.

Her repræsenterer han Bulgarien med nummeret 'Beautiful Mess', som er skrevet af blandt andre den danske superstjerne Alex Vargas.

Fuld af musik

Og den talentulde dansker, der altså i aften debuterer som Eurovision-sangskriver, får ikke blot et par høflige, indlærte ord med på vejen fra Kristian Kostov.

Nej, han har nemlig helt styr på, hvem Alex Vargas er - og han er stor fan.

- Det bedste ved ham er, at hver gang, han spiller akustisk, lyder det helt vildt kraftfuldt og endnu bedre end på indspilningen. Jeg er virkelig glad for, der findes sangere som ham og Ed Sheeran. De er oprigtige og autentiske, siger Kristian Kostov og fortsætter:

Alex Vargas, der sidste år modtog en Danish Music Award for 'Årets solist', er et stort hit hos Kristian Kostov. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

- Alex er bare sig selv, han er ikke falsk. Og han inspirerer mig. Jeg elsker hans mørke stemme, og at han kan ramme de helt høje toner. Han har så meget musik inde i sig, og jeg ville elske at lære ham at kende og arbejde sammen med ham, siger han.

Kristian Kostov har allerede købt Alex Vargas' seneste album, der udkom i foråret, ligesom han også har helt styr på danskerens bagkatalog.

I videoen øverst kan du se Kristian Kostov synge en bid af Vargas-hittet 'Solid Ground' - på trods af, at hans manager opfordrede ham til at passe på sin stemme.

Stort for Bulgarien at vinde

Bulgarien i Eurovision
  • Debuterede i 2005, men har kun været i tre finaler siden da:
  • I 2007 blev Elitsa & Stoyan nummer 5 med 'Water'.
  • I 2016 blev Poli Genova nummer 4 med 'If Love Was A Crime'.
  • I år har Kristian Kostov kvalificeret sig til finalen med 'Beautiful Mess'.

Selvom han i år repræsenterer Bulgarien i Eurovision Song Contest, er Kristian Kostov faktisk født og opvokset i Rusland, hvor han stadig bor.

Hans bulgarske rødder stammer fra faderen, der er fra Bulgarien, mens han mor er fra Kasakhstan.

Mens Rusland, der dog ikke deltager i årets Eurovision, er lidt af en stormagt i konkurrencen, er det blot tredje gang, at Bulgarien er i finalen.

Kristian Kostov håber, at det lykkes ham at løbe med sejren og dermed få Eurovision til Bulgarien næste år.

- Jeg vil rigtig gerne være den første til at vinde for Bulgarien. Hele Europa, ja hele verden, burde lære os bedre at kende. Det synes jeg, Bulgarien fortjener. Det er måske nok et lille land, men det handler ikke om størrelsen, det handler om folket, der bor der. Og det bulgarske folk er smukt - både udvendigt og indvendigt, siger den 17-årige sanger.

Eurovision 2017: Bulgarien

Vild med Anja

Selv spår han, at en af hans værste konkurrenter bliver Anja, der repræsenterer Danmark med 'Where I Am'.

- Hun går helt sikkert i top fem eller top tre, siger han.

- Hendes stemme er imponerende, og hun er fantastisk. Jeg har "fanboy'et" hende under hele Eurovision - hun er næsten for smuk til at være sand, siger han med et grin og tilføjer:

- Og så har vi også mellemrummet mellem vores fortænder til fælles!

Følg os på Facebook og Twitter

Seneste nyt om Grand Prix: